Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Pripravnici


Postovani , koliko je potrebno obavljati pripravnicku staz kod Javnog izvršitelja?

Odgovor


Poštovani, 

Da biste stekli uslov za polaganje pravosudnog ispita potrebno je 3 godine rada kod javnog izvršitelja. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 10.05.2022

Pripravnici


Poštovani, uskoro trebam poceti da radim kao pripravnik u Prekršajnom sudu. Suprug je pre par meseci otvorio firmu kao pausalac, na moje ime da bi mi uplaćivao radni staž. Ja se sada vodim kad vlasnik firme, da li je moguce da počnem sa odradjivanjem pripravničkog staža u Prekršajnom sudu?

Odgovor


Poštovani, 

Da biste radili kako pripravnik potrebno je da niste u radnom odnosu odnosno da nemate ragistovanu samostalnu delatnost. 

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 10.05.2022

Ostalo


Poštovani, Trenutno koristim pravo na negu deteta za trece dete, a zelela bih da tokom tog odsustva promenim poslodavca. Da li u tom slucaju moram da prekidam porodiljsko odn. negu deteta i da li ukoliko ga prekinem, postoji mogucnost da ga kasnije nastavim koristiti?(Iskoristila sam 1god,a imam pravo na 2god)Ukoliko postoji, da li to pravo moram ostvariti u nekom zakonskom roku npr.do odredjene…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko promenite poslodavca možete kod novog poslodavca nastaviti korišćenje odsustva radi nege deteta. Ukoliko prekinete odsustvo možete ga nastaviti pre  isteka roka od 2 godine. 

Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 08.05.2022

Zarada


Ako radite preko agencije (omladinske zadruge) a nije isplacena plate kome da se zalim , i da li imam prava na nadnokadu na platu ?

Odgovor


Poštovani, 

Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 08.05.2022

Ostalo


Poštovani,bila sam u radnom odnosu na određeno do 07.03.2022. Poslodavac mi nije produžio ugovor o radu. Predhodne plate mi je kako tako isplatio, ostao mi je dužan ovih 7 dana u martu i neiskorišćen godišnji odmor za 4 meseca koliko sam ukupno provela kod njega. Već 2 meseca čekam da mi to isplati, stalno nalazi neke izgovore i odlaže isplatu. Kako da rešim ovaj problem? Srdačan pozdrav

Odgovor


Poštovani, 

Možete se obratiti Inspekciji rada ili podneti tužbu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 08.05.2022

Rad na određeno vreme


Zaposlena sam na određeno {državna firma} do povratka radnice sa bolovanja. U međuvremenu ona je otišla u penziju. Kija su moja prava

Odgovor


Poštovani, 

U navedenom slučaju od potreba  poslodavca zavisi da li ćete ostati u radnom odnosu ili ne.

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 08.05.2022

Prekovremeni rad


Da li radno vreme moze da traje 42.5 sata, odnosno 5 dana u nedelji od po 8.5 sati dnevno sa pauzom od sat vremena? 2.5 sata preko se ne racunaju kao prekovremeno vec kao redovno radno vreme.

Odgovor


Poštovani, 

Puno radno vreme iznosi 40 časova nedeljno, ako zakonom nije drukčije određeno. Pauza ili odmor u toku dvenog rada računa se u radno vreme. Ukoliko zaposleni radi duže od 40 časova nedeljno u pitanju je prekovremeni rad. 

Kategorija pitanja: Radno vreme i prekovremeni rad | postavljeno: 08.05.2022

Rad na određeno vreme


da li postoji mogucnost da firma potrazuje radnike u proizvodnji a prevremeno prekida ugovore radnicima koji su na bolovanju a nije im ugovor istekao?

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac ne može da prekida radni odnos zaposlenima  zbog toga što koriste pravo na bolovanje. To je pravo iz radnog odnosa i ne može biti razlog za otkaz ugovora o radu. Radniku može prestati radni odnos pre isteka ugovora o radu na određeno vreme, samo ako za to postoji opravdan razlog u skladu sa Zakonom o radu. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 08.05.2022

Ostalo


Dobar dan. Jedno pitanje. Radim u kompaniji vec 2 godine i u zadjih godinu dana trpim mobing koji je konstantan ali nazalost ne mogu da ka dokazem direktno, zelim dati momentalni otkaz ali u ugovoru mi pise da moram platiiti bruto platu ako dam momentalni otkaz ili ce me sudski goniti . Koja je sansa da me krivicno gone i pobede ako ne ispostujem otkazni rok u pitanje je firma koja zaposljava preko…

Odgovor


Poštovani, 

Navedena zakonska odredba koja bi predstvaljala novčanu kaznu u zamenu za otkazni rok, nije u skladu sa zakonom. Ukoliko zaposleni ne ispoštuje otkazni rok, poslodavac bi mogao da ga tuži eventualno za naknadu štete (što ne spada u krivični postupak) ali bi morao da dokaže da je šteta nastala nepoštovanjem otkaznog roka.…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 08.05.2022

Radni odnos na određeno vreme


Poštovani, Od septembra sam radila u školi na ugovoru, odnosno na zameni. Prekid ugovora mi je bio pre 20 dana jer se zaposlena vratila sa bolovanja. U medjuvremenu sam saznala da sam u drugom stanju, sto znaci da sam vec bila trudna dok sam bila u radnom odnosu. Da li imam prava da otvorim trudnicko jer jos nije proslo mesec dana od prekida ugovora? Hvala Vam

Odgovor


Poštovani, 

Potrebno je da poslodavca obavestite o trudnoći i da mu dostavite potvrdu lekara. U tom slučaju poslodavac je u obavezi da Vam produži radni odnos do isteka prava na odsustvo i možete da otvorite trudničko bolovanje. 

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 08.05.2022
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.