Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Ostalo


Poštovani, Da li lice koje je angažovano kao diplomirani pravnik po osnovu ugovora o PPP u državnom organu može izaći na polaganje pravosudnog ispita protekom vremena koje je predviđeno, u konkretnom slučaju nakon 4 godine?

Odgovor


Poštovani, 

Pravosudni ispit može polagati lice koje je diplomiralo na pravnom fakultetu i koje je posle završenog pravnog fakulteta steklo dve godine radnog iskustva na poslovima pravne struke u sudu, javnom tužilaštvu, javnom pravobranilaštvu i advokaturi ili tri godine radnog iskustva na poslovima pravne struke u organu za prekršaje, drugom državnom organu, organu teritorijalne…

Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 01.12.2019

Ostalo


Poštovani, da li se staz koji imam u samostalnoj delatnosti racuna u penzijski staž, i da li ulazi u minuli rad u javnom preduzeću gde sam se zaposlila u pogledu dužine godišnjeg odmora i prava na uvecanu zaradu od 0,4 % za svaku godinu rada?

Odgovor


Poštovani, 

Staž osiguranja  koji ste ostvarili u samostalnoj delatnosti računa Vam se u penzijski staž. Minuli rad se vrednuje tako što se za svaku punu godinu rada ostvarenu u radnom odnosu kod aktuelnog poslodavca, zarada uvećava za najmanje 0,4 % od osnovice. Dakle, ne računa se u minuli rad staž koji ste ostvarili dok ste obavljali samostalnu delatnost. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 01.12.2019

Ostalo


Postovani,radim na pp ugovorima tri godine.Ugovor glasi na moje ime i odnosi se na iste poslove, a ipak se produzava na svaka 4 meseca. Zadnje dve godine radim na radnom nestu koje je sistematizovano kod poslodavca i koje ne glasi u ugovoru. Pre par meseci na tom mestu je primljen radnik na odredjeno na tom radnom mestupar meseci pre isteka dve godine) . Utice li to zaposlenje na ostvarivanje mojih…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko radite na radnom mestu koje je predviđeno pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta kod poslodavca kao redovan posao za koje se zasniva radni odnos, a ipak imate potpisan ugovor o obavljanju PP poslova samo fitkivno mogli biste da tražite svoja prava na sudu. Savetujemo Vam da, u tom slučaju, potražite stručnu pomoć advokata. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 01.12.2019

Ostalo


Ugovor o radu mi je istekao. Ne zelim drugi da potpisem. Koja su moja prava? Da li moram da odradim otkazni rok?

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam je istekao ugovor o radu nemate otkazni rok. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 01.12.2019

Godišnji odmor


Radim u firmi 10 meseci ,dobio sam 5 radnih dana godišnjeg odmora i tada mi prestaje ugovor.Rekli su mi da više u toj firmi neću raditi jer mi ističe ugovor.Da li imam prava na više dana ili na neku novčanu nadoknadu.

Odgovor


Poštovani,

Imate pravo na srazmeran godišnji odmor koji se računa na sledeći način: Zaposlenom se prvo utvrdi dužina godišnjeg odmora za godinu dana (prema kriterijumima iz akta poslodavca). Prethodno utvrđen broj dana se podeli sa brojem meseci u godini i tako dobijen broj predstavlja godišnji odmor koji zaposlenom pripada za mesec dana rada. Ovaj broj dana po mesecu se množi…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 01.12.2019

Ostalo


Postovani,imam Jos jedno pitanje...Ja Sam prijavljena na minimalac,pre godinu Dana je bio nekih 28,100..Ali platu Sam primala na ruke 25 000....Sada kada se dostavi potrebna dokumentaciju RFZO,Oni ce verovatno taj minimalac uplatiti na racun poslodavca...Pa se plasim da poslodavac meni uplati 25 000 a razliku uzme za sebe...Da li mi dobijamo Neko resenje koliko nam je trudnicko I porodiljsko i…

Odgovor


Poštovani, 

Možete sve proveriti kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 01.12.2019

Ostalo


Da li mogu da oborim neko radno mesto na koje je zaposlen neko aiko nije postojao konkurs za to radno mesto. U pitanju je državna firma. Na koji nacin mogu da se zalim

Odgovor


Poštovani, 

Možete se obratiti Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 29.11.2019

Ostalo


Postovani Radio sam kod poslodavca tri meseca,Od tih tri meseca samo sam poslednji mesec bio prijavljen.Medjutim,zbog težine posla i rad u smenama od 12 sati prekinuo sam radni odnos kod tog poslodavca, Nije mi isplatio poslednjih mesec ipo dana i dok sam radio neprijavljen, neće da mi isplati... Isplatice mi samo od kad sam prijavljen... Sta trebam uraditi, da bih dobio i ostatak novca gde trebam…

Odgovor


Poštovani, 

Savetujemo Vam da se obratite Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 29.11.2019

Ostalo


Poštovani, radim u školi kao nastavnik na neodređeno vreme sa 100% vremena. Radim i u privatnoj školi uz Ugovor o dodatnom radu (sa manje od 1/3 vremena) Da li je potrebno da tražim saglasnost direktora za obavljanje dodatnog rada? Unapred hvala na odgovoru.

Odgovor


Poštovani, 

Da biste radili po osnovu ugovora o dopunskom radu nije potrebna saglasnost direktora odnosno poslodavca kod koga ste zaposleni puno radno vreme. 

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 29.11.2019

Ostalo


Postovani,zapocela sam radni odnos u firmi,ne dugo posle ostala sam u drugom stanju,otvorila sam  trudnicko bolovanje.Posle 3 meseca su mi iz firme poslali anex ugovora (dostavicu vam ga u prilogu).27.11.2018 sam otvorila porodiljsko bolovanje,cula sam se sa seficom pre mesec dana i dogovor je bio da otvorim bolovanje na negu deteta koliko mogu,dok se nenadje slobodno radno mesto (jer je moje…

Odgovor


Poštovani, 

Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu. Zaposlenom se produžava  rok za koji je ugovorom zasnovao radni odnos na određeno vreme  do isteka korišćenja prava na odsustvo.

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 29.11.2019
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.