Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Panel diskusije o zapošljavanju Y generacije


U subotu, 24. oktobra, u prostorijama kompanije LINK group u Zemunu, u ulici Cara Dušana 34, biće, u sklopu ovogodišnjeg onlajn sajma zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2015“, održane i dve panel diskusije posvećene zapošljavanju „Y generacije“, odnosno osoba rođenih 80-ih i 90-ih godina.

Pored mogućnosti da uživo prate panel diskusije iz amfiteatra LINK group-a, svi koji su zainteresovani za ovu temu, moći će da ih prate i preko livestream-a, samo je potrebno da se registruju na sledećem linku.

 

Šta poslodavci kažu o zapošljavanju milenijalsa

 

Od 10-13h održaće se diskusija u kojoj učestvuju neki od poslodavaca (JTI, Telenor, Nelt, Ernst&Young) koji učestvuju na „Virtualnim danima karijera i znanja 2015“, a teme su:

Talent programi Privlačenje i zadržavanje talenata je jedan od najvećih izazova sa kojim se suočavaju HR odeljenja različitih kompanija. Na koji način se gradi brend poželjnog poslodavca i kakva je njegova uloga u privlačenju kvalitetnih zaposlenih?

Ko se kome prilagođava? Koje su dobre strane generacije Y, a šta im sve zameramo? Kakve ustupke treba da naprave poslodavci, a šta se očekujemo od milenijumske generacije kako bi se uklopili u postojeće timove? Ko raspolaže jačim argumentima i ko će se kome prilagođtavati u godinama koje dolaze? Šta možemo da naučimo od pripadnika generacije Y?

Kako prevazići jaz između generacija? Koliko se milenijalsi razlikuju od pripadnika starijih generacija? Kako se može pomiriti taj jaz i stvoriti funkcionalan tim koji će obezbediti ostvarenje strateških ciljeva? Koji su najčešći izazovi na tom putu i na koji način se oni mogu savladati?

Šta poslodavci više cene formalno ili neformalno obrazovanje? Koliko poslodavci pridaju značaj formalnom obrazovanju? Da li primećujete da se stanje menja na polju posedovanja praktičnih znanja kod kandiata koji se javljaju na konkurse? Koliko program praksi može na tom putu da pomogne ? Koliko pažnje poklanjanjate obukama zaposlenih i na koji način organizujete te obuke?

Kako da me neki CV upeca? Koliko dugo poslodavci u proseku pregledaju pristigle CV-jeve. Šta im na prvi pogled privuče pažnju i šta je presudno da bi nekog kandidata pozvali na razgovor? Kakve radne biografije iritiraju poslodavce i zašto je bitno prilagoditi biografiju konkretnom oglasu za posao.

Učestvuju:

Ivana Ćurić, Recruitment and selection Specialist, Telenor d.o.o.

Marija Ilić, Recruitment and talent specialist, JT International d.o.o.

Ivana Kambasković, Recruitment and Selection Supervisor, Nelt Co d.o.o

Sonja Jovanović, Assistant Director, Ernst & Young d.o.o. Beograd

 

 

Kako eksperti iz oblasti zapošljavanja vide odnos poslodavaca i Y generacije

 

Druga panel diskusija, na kojoj učestvuju eksperti iz oblasti zapošljavanja, počinje u 13.30 i trajaće do 17h. Teme o kojima će biti reči su:

Odnos formalnog i neformalnog obrazovanja i uticaj na zapošljivost Kakva je veza između formalnog obrazovanja i potreba tržišta rada? Kako nove tehnologije diktiraju nova pravila i što se traženja posla tiča, kao i na polju sticanja potrebnih znanja? Zašto su se neke kompanije odlučile da formalno obrazovanje stave u drugi plan prilikom procesa regrutacije i selekcije novih kadrova? Šta činiti kada je nemoguće pronaći posao u struci? Kakve se veštine cene i zašto je koncept celoživotnog učenja važan? Kakvim modelima zapošljavanja treba težiti u budućnosti kako bi se smanjio broj nezaposlenih u Srbiji?

Generacija Y Šta pripadnici generacije Y cene kod poslodavaca? Na koji način se informišu o poslodavcu, šta ih na radnom mestu motiviše i kakav set beneficija cene? Koje osobine na radnom mestu ih karakterišu? Kada počinju da se pripremaju za tršište rada i koliko im vannastavne aktivnosti mogu pomoći da dobiju posao i kada nemaju radno iskustvo? Kako se uklopiti u postojeće timove i naći zajednički jezik sa starijim kolegama?

Učesnici druge panel diskusije biće:

Jelena Vasić, šef Odseka za mere aktivne politike zapošljavanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,

Mirjana Bojanić, savetnik Ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,

Vladimir Miletić, preduzetnik, autor bloga „Dnevnik jednog direktora“ i knjige „Na putu do vrha“,

Dragan Varagić, online strateg i koautor knjige “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“ i

Mirjana Gomilanović, vlasnica agencije One2grow.

 

Podsetimo, regionalni „Virtualni dani karijera i znanja 2015“ već šestu godinu zaredom, na adresi www.dankarijera.com, organizuje naš portal za zapošljavanje, Poslovi.infostud.com, zajedno sa partnerima iz Hrvatske, Moj-posao.net, i Bosne i Hercegovine, Posao.ba.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (1)


  • Simon

    pre 8 godina i 4 meseca

    Unapredite svoju karijeru zavrsavajuci magistarke studije biznis administracije: http://ow.ly/Vkop9