Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Uđite u mozak poslodavca: Šta to želi od vas?


(Preuzeto sa sajta Kamatica - 16. 01. 2013.)

vesti o zapošljavanjuKandidati na razgovoru za posao kažu puno toga, baš kao i poslodavac. Kada bi vam poslodavac otkrio šta zapravo očekuje od vas, to bi bile sledeće stvari...

Želim da budete simpatični

Svako želi da radi sa ljudima koji su mu simpatični i kojima je on sam simpatičan. Zato želim da ste dobre volje, gledate me kako sagovornika u oči, sedite uspravno, ali ne ukočeno.

Želim da vas pitam o stvarima koje su vam zaista važne

Želim da znam isplati li se zaposliti upravo vas, ali jednako mi je važno da taj posao odgovara i vama. Postavljajte mi pitanja. Vi sami najbolje znate kada uživate u poslu koji radite i kada vam je on važan.

Rezervisan sam ako odmah kažete da želite posao

Naravno, želim da želite ovaj posao – ali ne pre nego što saznate o čemu se tačno radi. Možda očekujem da radite 60 sati nedeljno.

Želim da se istaknete

Zapamtiću vas verovatno po ‘sitnicama’ koje su na mene ostavile poseban utisak. To može biti i vaš hobi, neka neobična informacija vezana za vašu karijeru i sl.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (4)


 • JOVAN

  pre 10 godina i 15 dana

  A šta u Srbiji postoji i inspekcija za zaštitu prava radnika? Pa ja nisam ni znao da toga ima kod nas, kako "to" izgleda? Čemu služi?
 • Milutin

  pre 10 godina i 15 dana

  Svaka čast poslodavcima, oni su u pravu. Da oni nisu vlasnici, ko bi zaposlio ovoliko nezaposlenog naroda. A što se tiče rada od 60 sati rada, pa narode to je bilo u prošlom društvenom uređenju, toga više nema, kakav ustav. Pa ljudi koji rade u inspekciji rada, kada bi po zakonu sprovodili sve kako treba , zar bi mogli da žive od državne apanaže, to je sitno. a ovako kada ,,kontrolišu,, punjenje državnog budžeta, pa poslodavci se muče, nemaju para. Nije im lako, znaju li radnici koliko je 900,oo din.Nije lako zaraditi za 10-12 časova svakojakog rada kod poslodavca toliki novac, a kada ga zarade štaće im i ta sitnina, kada mogu i bez nje! Državo, do kada više ovako, kada ćemo pravo na život da dobijemo, da nas poštuje po zakonu poslodavac, inspekcijo na državnim jaslama, imate li i vi dušu.
 • Građevinac

  pre 10 godina i 17 dana

  Apsolutno se slažem sa Jovanovim komentarom.Ne treba biti psiholog da bismo znali šta oni traže i očekuju od radnika.Nemamo ni pravde ni zakona,radnici nemaju više nikakva prava.Nemoj neko da mi dira Tita,kosti ću mu polomiti.U njegovo vreme se znalo sve.Radili smo i imali smo,a sad neradnici,socijalni slučajevi i cigani bolje žive od radnika koji se muče i ustaju rano svaki dan a nemaju ništa od toga.Nemam daljih komentara,sve drugo bi bilo suvišno.Sve vidimo i sve znamo a ne možemo ništa u vezi toga...
 • jovan

  pre 10 godina i 17 dana

  pa naravno poslodavci u najmanju ruku žele da radite najmanje 50 sati nedeljno, pa ako može i da vas ne plati (bar ne sav iznos) pa još malo da vam kasni sa isplatom i još da vam ne plaća putne troškove itd itd i to sve zbog ekonomske krize. Kako onda da mi se dopadne posao odnosno moje radno mesto, kad poslodavac sve čini kako bi ti dao razloga da sam daš otkaz.? Ima radne snage koliko hoćeš..