Najčešća pitanja u procesu selekcije

Transcom Worldwide d.o.o.
Talent Acquisition Team
29.10.2019
Kako da apliciram na neku drugu poziciju ili u drugoj zemlji?
Na našem web sajtu odaberite da li želite da radite u određenoj zemlji ili ste otvoreni za zaposlenje na bilo kojoj lokaciji. Potom odaberite posao za koji ste zainteresovani. Kada ste pronašli svoj savršeni posao, jednostavno kliknite dugme “Prijavi se” – i na pravom ste putu.

Postojala je otvorena pozicija za koju sam želeo da se prijavim, ali sada ne mogu da je pronađem. Da li i dalje mogu da se prijavim?
Mi uvek tražimo nove talente! Preporučujemo Vam da ostavite Vaše kontakt podatke na https://rs.transcom.com/sr/open-positions/prilozite-nam-ovde-svoju-biografiju kako bismo mogli da Vas kontaktiramo.

Koje dokumente bi trebalo da pošaljem zajedno sa mojom prijavom?​
Zajedno sa Vašom prijavom, potrebno je da nam pošaljete i kratak CV.

Da li je u redu ako apliciram za više različitih radnih mesta?​
Da, ovo je sasvim u redu. Molimo Vas samo da jasno naznačite za koje pozicije aplicirate.

Da li mogu da pošaljem prijavu putem email-a?​
Naš proces prijave je automatizovan, te bi najbolje bilo da se prijavite direktno putem forme na našem sajtu.

Upravo sam poslao svoju prijavu i CV, kada mogu da očekujem Vaš odgovor?
Naš Specijalista za regrutaciju će Vas kontaktirati u roku od narednih nedelju dana. Kontaktiraćemo Vas putem telefona ili elektronske pošte.

Postoje i otvorena radna mesta u inostranstvu! Da li nudite pomoć pri preseljenju?​
Za neka radna mesta, u zavisnosti od uloge, u mogućnosti smo da ponudimo pakete za preseljenje. Ako je ovo slučaj, to će biti jasno naznačeno u opisu radnog mesta. Budite slobodni da spomenete ovo u razgovoru sa našim specijalistom za zapošljavanje.

Šta mogu očekivati od procesa selekcije?​
Prvi korak u našem procesu selekcije jeste pregled Vaše biografije. Ukoliko zaključimo na osnovu biografije da Vaše kvalifikacije odgovaraju zahtevima pozicije za koju ste konkurisali, pozvaćemo Vas u našu kompaniju, gde ćete imati priliku da upoznate Transcom, naše ljude, kulturu i vrednosti. Tom prilikom, testiraćemo Vaše pisano i usmeno poznavanje određenog stranog jezika, kao i poznavanje rada na računaru. Imaćete priliku da porazgovarate sa svojim budućim kolegama i HR timom. Mi težimo da pružimo jasan uvid u našu ponudu, u praktičnu stranu posla, u atmosferu u kompaniji i da Vam pružimo više nego dovoljno vremena da nas pitate sve što Vas zanima.

Kako bi trebalo da se pripremim za dan kandidata u Transcom-u?
Zaista volimo kada naši kandidati istraže našu kompaniju i kada pokažu izuzetno razumevanje za ono što mi radimo. Istovremeno, i mi želimo da čujemo o Vama! Tako da bi bilo dobro da provežbate opisivanje Vaših veština, iskustava i pasija na interesantan i koncizan način. Naravno, dolazak na vreme je očekivan. Poželećemo Vam dobrodošlicu na našoj recepciji.

Postoji mnogo načina na koje možete naučiti više o Transcom-u, i kao kompaniji i kao o poslodavcu. Evo nekih predloga:

Pročitajte više o nama i o pričama naših zaposlenih:
Web sajt naše kompanije
Transcom na Facebook-u
Transcom na Instagram-u

Kako bi trebalo da se obučem za intervju?​
Mi nemamo stroga pravila oblačenja. Naš savet je da nosite šta god smatrate udobnim i odgovarajućim za poziciju za koju ste aplicirali. Glavni princip je poštovanje i jednakost prava. Otuda, nećemo prihvatiti odeću koja sadrži diskriminatorne poruke.

Kakav je Transcom kao radno mesto?​
Videćete radno okruženje koje je ispunjeno profesionalcima tokom dana, večeri i vikendima. Brz tempo, mnoge glasove u otvorenom kancelarijskom prostoru, i naravno, pronaći ćete mnogo smeha i divnih kolega.

Koliko godina moram da imam kako bih radio/la za Transcom?
Morate da imate 18 i više godina i morate posedovati radnu dozvolu u zemlji po Vašem izboru.

Ostali blog tekstovi poslodavca