Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Prijava poslodavca zbog neprijavljivanja radnika


radio sam 17 meseci u sportskoj kladionici,12 meseci je bio balkanbet a 5 meseci olimp ali isti poslodavac,ni jedan mesec nisam bio prijajvljen da li mogu nekome da se zalim

Odgovor


Потребно је да се обратите инспекцији рада.Наиме, чланом 35 Закона о раду прописана је обавеза послодавца да запосленом достави фотокопију радне пријаве на обавезно социјално осигурање најкасније у року од 15 дана од дана…
Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 25.07.2009

Smanjenje plate


Zaposlena sam za stalno u privatnoj firmi. U ugovoru o zaposlenju stoji iznos plate, koju se poslodavac obavezao da mi isplacuje. Bog ekonomske krize, poslodavac je samoinicijativno smanjio plate na 60 odsto, a od ovog meseca na 50 odsto. Receno nam je da ce biti pripremljen aneks ugovora, koji cemo dobiti da potpisemo, cime bi se regulisalo to smanjenje. Zanima me kakva su moja prava i sta se desava…

Odgovor


U slučaju da ne potpišete aneks ugovora o radu poslodavac ima pravo da Vam otkaže ugovor o radu.
Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 25.07.2009

Uslovljavanje smanjenja zarade


Poslodavac me je uslovio da prihvatim smanjenje zarade od 33,33% ili da se suočim sa otkazom. Koja su moja prava?

Odgovor


Poslodavac ima pravo da Vam ponudi obaveštenje u kome će Vam obrazložiti svoje razloge vezane za aneks ugovora o radu te da Vam dostavi i aneks ugovora o radu po kojem će Vam ostaviti rok da se izjasnite o istom. Vaše je pravo ili da prihvatite taj aneks ii da ga ne prihvatite. Ukoliko aneks ne prihvatite tada poslodavac ima pravo da Vam otkaže ugovor o radu.
Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 25.07.2009

Pravo na porodiljsko i negu deteta po ugovoru na određeno


Zanima me kakva su moja prava na porodiljsko bolovanje i bolovanje radi nege deteta - zaposlena sam na odredjeno vreme (1 godinu), ugovor mi istice u martu 2010. Sta bi se desilo ako bih bila na bolovanju u vreme isteka ugovora? Da li bih imala kakva primanja sa Zavoda ako mi poslodavac ne produzi ugovor?

Odgovor


Ukoliko bi bili na bolovanju u vreme isteka ugovora, sama ta činjenica ne bi uticala na to da bi Vam ugovor o radu na određeno vreme prestao. Ukoliko Vam poslodavac ne produži ugovor o radu, imate pravo da ostvarite svoja prava pred Nacionalnom službom za zapošljavanje ukoliko Vam je ugovor o radu prestao istekom roka na koji  je isti zaključen i( a ne Vašom krivicom ili  voljom) kao i da se prijavite na evidenciju nezaposlenih i da podnesete zhatev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa.

Kategorija pitanja: Radni odnos na određeno vreme | postavljeno: 25.07.2009

Visina otpremnine


Mozete li mi odgovoriti kolika bi mi bila otpremnina za 2.5 godine rada kod konkretnog poslodavca sa minimalnim licnim dohotcima od januara i sa 10 god staza. Imam 50 god. (januarska i februarska plata su bile ispod minimalca: januar - 13.000 februar sa 5 dana bolovanja - 11.925,20din)

Odgovor


Poslodavac je dužan da pre otkaza ugovora o radu ako usled tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem određenog posla ili dođe do smanjenja obima posla, zaposlenom isplati otpremninu u visini utvrđenoj opštim aktom ili ugovorom o radu. 

Otpremnina ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu za prvih 10 godina provedenih u radnom odnosu i četvrtine zarade zaposlenog za svaku narednu navršenu godinu rada u radnom odnosu preko 10 godina prove denih u radnom odnosu. Zaradom u ovom smislu smatra se prosečna mesečna zarada zaposlenog isplaćena za poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem se isplaćuje otpremnina. 

Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 25.07.2009

Pravo na porodiljsko bolovanje prilikom zatvaranja firme


Radim u firmi po ugovoru na neodredjeno vreme. Ostala sam u drugom stanju i od septembra 2009 odlazim na trudnicko bolovanje. Termin za porodjaj je februar 2010 godine a nesto pre toga ce mi biti otvoreno porodiljsko bolovanje. Moja firma se najverovatnije zatvara u junu 2010. Interesuje me sta se onda desava sa mojim prihodima, tj porodiljskim bolovanjem za preostali period?

Odgovor


Ukoliko  Vaš poslodavac zatvori firmu i nema mogućnosti da otvori namenski račun, a Vi ste ostvarili pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva  na osnovu radnog odnosa,  izuzetno, može se primeniti i način obračuna i isplate naknada zarada porodiljama kao u slučaju kada je nad poslodavcem pokrenut stečajni postupak. Trebalo bi da se obratite Službi dečije zaštite koja…
Kategorija pitanja: Trudnoća, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta | postavljeno: 25.07.2009

Nepravilnosti prilikom zapošljavanja u prosveti


Radi se o sledećem: u osnovnoj školi J.J.Zmaj u Surdulici je od strane prosvetnog inspektora uočena nezakonitost u vidu zapošljavanja nestručnog predavača za predmet engleski jezik, te je izdat nalog direktoru škole da tu nepravilnost otkloni u datom roku. Postupajući po nalogu prosvetnog inspektora, navedena škola je raspisala konkurs za prijem u radni odnos na neodredjeno vreme sa 60% radnog…

Odgovor


Vaše šanse da ostvarite pravo na prijem u radni odnos zavise kako od preduzetih mera nadležnog inspektora, a tako i od ishoda sudskog spora.
Kategorija pitanja: Diskriminacija pri zapošljavanju i na radnom mestu | postavljeno: 25.07.2009

Prava na godišnji odmor i plaćeno bolovanje po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima


radimo u firmi cetiri godine po ugovoru o radu. Sada su nam to preinacili na ugovor o privremenim i povremenim poslovima. Uplacena nam je prva plata, od kada smo sa tim ugovorima u firmi, i radnik koji je bio u bolnici proslog meseca dobio je manju platu. Zatrazio je od sefa obavestenje u vezi plate, na sta je dobio obijasnjenje da nemamo pravo na placeno bolovanje i nemamo pravo na godisnji odmor.…

Odgovor


Poštovani, kako su u pitanju ugovor o privremenim i povremenim poslovima i ugovor o delu to znači da više niste u radnom odnosu, a iz toga dalje proizilazi i da ne možete ostvarivati prava koja su vezana za radnio odnos. Drugim rečima rečeno, Vi nemate pravo na godišnji odmor niti imate pravo na plaćeno bolovanje.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 25.07.2009

Umanjenje zarade po osnovu disciplinske mere


Postoji li i dalje, kao vid disciplinske mere, umanjenje mesecne zarade za 10% (ili 20%)?

Odgovor


Mesečna zarada zaposlenog može se umanjiti zbog neostvarivanja radnog učinka, odnosno rezultata rada, a ne po osnovu nepoštovanja radne disciplin.

Novčana kazna kao disciplinska mera propisana je Zakonom o državnim službenicima  i to kao mogućnost u slučaju lakše povrede dužnosti iz radnog odnosa - do 20% plate za puno radno vreme, isplaćene za mesec u kome je novčana kazna izrečena, kao i za teže povrede radne obaveze od 20% do 30% plate za puno radno vreme, isplaćene za mesec u kome je novčana kazna izrečena, u trajanju do šest meseci a takođe je predviđena i Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 25.07.2009

Svojevoljni prekid rada i povratak na posao


Ja sam bivsi policajac koji je 1998.god sporazumno raskinuo radni odnos u policiji,1960. sam godiste,1986.god sam zasnovao radni odnos.Prinudjen licnim problemima sam morao raskinuti radni odnos ali nikada nisam potpisao i podigao ugovor o raskidu.U medjuvremenu sam pokusao putem molbe ponovo zasnovati radni odnos ali do dana danasnjeg nisam dobio odgovor.Da li mogu ostvariti neka prava uz vasu pomoc.

Odgovor


Poštovani, iz Vašeg pitanje nije jasno da li ste ili ne potpisali sporazumni raskid ugovora o radu. Ako jeste, tada niste ni mogli dobiti ugovor o raskidu. Naime, samim potpisivanjem sporazumnog raskida ugovora o radu određena su sva Vaša prava.

U pogledu Vaše molbe za zasnivanje radnog odnosa, najbolje je da se obratite lično kadrovskoj službi i da pitate njih da li su odlučivali…

Kategorija pitanja: Ostalo | postavljeno: 25.07.2009
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.