Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Neispalćena zarada radi manjka u poslovanju


Radim u jednom trgovačkom lancu . Poslodavac nam nije isplatio decembarsku platu. Njegovo obrazloženje je bilo da je u toku godine načinjen manjak robe.Nije nam objašnjeno ni koliki je iznos manjka niti koliki je manjak marketa svakog posebno.Zanima me na koji način mogu ostvariti svoja prava,odnosno kome da se obrati i na koji način se poslodavac mora primorati da izvrsi svoje obaveze?

Odgovor


Bez obzira na nastali manjak, poslodavac ne može da Vam obustavi celu zaradu na ime namirenja istog već eventualno deo zarade, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, i uz pismeno obrazloženje. Za rešenje problema obratite se inspekciji rada koja će , uvidom u situaciju, naložiti poslodavcu da ukloni nepravilnosti a i postoji mogućnost novčanog kaznjavanja poslodavca radi neisplaćene…
Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 03.03.2009

Mirovanje radnog odnosa radi izdražavanje kazne zatvora


Radnik koji je kod nas u stalnom radnom odnosu je van radnog vremena svojim autom imao nezgodu u kojoj je jedno lice izgubilo život.Radnik se sada nalazi u istražnom zatvoru. Koja su naša prava u ovom trenutku?Da li možemo da ga odjavimo jer praktično neznamo koliko će dugo biti u zatvoru?Da li on ima možda pravo na godišnji odmor za 2009.godinu pre odjave?

Odgovor


Shodno članu 79 tač.5 Zakona o radu  zaposlenom miruju prava i obaveze koje se stiču na radu i po osnovu rada, osim prava i obaveza za koje je zakonom, opštim aktom, odnosno ugovorom o radu drukčije određeno, ako odsustvuje sa rada zbog zdržavanja kazne zatvora, odnosno izrečene mere bezbednosti, vaspitne…
Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 03.03.2009

Razlika između neplaćenog odsustva i otkaza ugovora o radu


Koja je razlika između neplaćenog odsustva i otkaza Ugovora o radu?

Odgovor


Otkazom ugovora o radu radni odnos prestaje i u potpunosti prestaju sva prava zaposlenog iz radnog odnosa. Za vreme neplaćenog odsustva zaposlenom prava i obaveze iz radnog odnosa miruju, osim prava na doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje, ali radni odnos i dalje traje. Po povratku sa istog, sva prava iz radnog odnosa se ponovo aktiviraju.
Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 03.03.2009

Volontiranje za vreme civilnog služenja vojnog roka


Da li mogu za vreme civilne vojske raditi kao volonter u nekoj firmi?

Odgovor


Ukoliko postoji takva mogućnost a da ne remeti civino služenje vojnog roka, a eventualni budući poslodavac koji bi Vas angažovao u ovom smislu bude saglasan, možete .
Kategorija pitanja: Pripravnici, volonteri, stipendisti | postavljeno: 03.03.2009

Ostvarivanje prava na porodičnu penziju


Od 01.01.2003 do 05.06.2005.g. suprug se nalazi na bolovanju bez prekida. Preminuo je 2007.g. Podnela sam zahtev za porodičnu penziju ali još nije doneto rešenje.Na moju intervenciju saznajem da ne mogu da obračunaju jer nemaju M4 za period 01.01.2004. do 05.06.2005. pa nemaju iznose uplata.2003.g. nije sporna imaju.Mene interesuje da li je poslodavac trebao da podnosi M4 obrazac s obzirom da…

Odgovor


Pre svega savetujemo da pokušate da podnesete molbu da Vam se obračuna i odredi privremena porodična penzija bez spornog perioda za koji nema evidencije o plaćenim doprinosima, što bi Vam, ukoliko molba bude odobrena, olakšalo situaciju do rešenja problema. Iako poslodavac navodi da su u datom periodu faktički bili u blokadi, njegova je obaveza bila da podnese dati obrazac te od njega zahtevajte…
Kategorija pitanja: Doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje i prava penzionisanih lica | postavljeno: 03.03.2009

Sporazumni raskid radnog odnosa


 U preduzeću smo dobili ponudu da potpišemo sporazumni raskid radnog odnosa, uz obrazloženje da smo lojalni poslodavcu. Pošto to nismo potpisali poslati smo svi na plaćeno odsustvo.Koja su naša prava? 

Odgovor


Smatramo da je dobro što ste odbili potpisivanje sporazumnog prestanka radnog odnosa. Dok ste na plaćenom odsustvu Vaša prava iz radnog odnosa i dalje teku a ukoliko poslodavac želi da smanji broj zaposlenih, za vas bi bili najpovoljnije da osnov otkaza ugovorao radu bude prestanak potrebe za radom zaposlenih odn. "tehnološki višak". U tom slučaju biste, osim prava na novčanu naknadu…
Kategorija pitanja: Ugovor o radu | postavljeno: 03.03.2009

Pravo na godišnji odmor po povratku sa neplaćenog odsustva


Bio sam dve godine na neplaćenom odsustvu dok dete nije navršilo 3 godine, a posle toga sam bio još godinu dana na neplaćenom. Počeo sam da radim u avgustu 2008.godine i interesuje me da li imam pravo na godišnji odmor za 2008.godinu i u kolikom trajanju. Inače sam zaposlen u državnim organima na neodređeno vreme.

Odgovor


Prema navedenom, s obzirom da ste se nalazili na neplaćenom odsustvu za vreme koga prava i obaveze iz radnog odnosa miruju ostvarili ste pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora odn. dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmeran deo) za mesec dana rada u kalendarskoj godini iz  2008. godine, a pravo na pun godišnji odmor steći ćete nakon 6 meseci neprekidnog rada.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 03.03.2009

Otpremnina u slučaju penzionisanja


Radnik je podneo zahtev za raskid radnog odnosa jer će dana 01.03 2009 godine ispuniti uslov za penziju-40 godina staža.Poslodavac je prihvatio zahtev i doneo rešenje o prestanku radnog odnosa po osnovu otkaza od strane radnika sa datumom prestanka radnog odnosa 01.03 2009 godine.Da li je poslodavac u obavezi da isplati otpremninu prilikom penzionisanja jer radnik još nije dobio rešenje Fonda…

Odgovor


Ukoliko je kao osnov prestanka radnog odnosa konstatovano ispunjenje uslova zaposlenog za penzionisanje poslodavac je dužan da zaposlenom isplati otpremninu radi penzionisanja, i bez obzira na rešenje o penzionisanju koje još nije doneto, isplatu je poslodavac dužan da izvrši najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa.
Kategorija pitanja: Prestanak radnog odnosa i otpremnina | postavljeno: 03.03.2009

Neplaćeno odsustvo radi nege deteta


Da li je obaveza poslodavca da odobri neplaćeno odsustvo radi nege deteta do navršene treće godine deteta (zdravog deteta) ili je to samo njegova dobra volja. Inače sam zaposlen u državnim organima I da li to odsustvo može koristiti otac deteta?

Odgovor


S obzirom da se radi o zdravom detetu stvar je procene poslodavca da li će odobriti neplaćeno odsustvo u željenom trajanju. On to može učiniti, ali po Zakonu nije obavezan.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 03.03.2009

Aneks ugovora o radu radi prelaska na minimalnu zaradu


Da li aneksi ugovora o radu o prelasku na minimalnu zaradu zbog loše finansijske situacije u istoj firmi važe za sve zaposlene ili je to stvar ličnog izbora direktora?. .Napominjem da je firma privatizovana i da su pre privatizacije svi bili na minimalnim zaradama, a sada direktor ,njegova tri saradnika i šofer su izuzeti.

Odgovor


Minimalnu zaradu ugovaraju poslodavac i zaposleni. Ista ne mora biti ugovorena za sve zaposlene te nadležni u preduzeću vrše procenu potrebi za ugovaranjem iste sa zaposlenima i ista ne mora da se odnosi na celokupan kolektiv.
Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 03.03.2009
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.