NIMALO NIJE SVEJEDNO: Ko sve može da vam bude preporuka za posao?

Autor - Nenad Lukić | Tražim posao

dec 21

Ukoliko želite da se baš vaša prijava za posao istakne u masi drugih, neophodno je da svoj CV obogatite i preporukom! Upravo preporuka može biti „zlatna kopča“ vaše prijave, ono što će vašu radnu biografiju razlikovati od onih koje svakodnevno prolaze kroz ruke HR regrutera. Jer, nije svejedno ko vas preporučuje za posao, kao ni kako vas preporčuje.

Preporuka za posao je dokument koji se dostavlja uz CV i propratno pismo, a koji nadopunjuje vašu prijavu, i u nekim situacijama, na zahtevnim konkursima sa velikom konkurencijom, može vam doneti presudnu prednost kako biste dobili posao.  

Istini za volju, preporuke za posao nisu toliko odomaćena praksa na srpskom tržištu rada. Uglavnom nisu obavezne i retko se spominju u oglasima za posao kao uslov za kandidate. Međutim, u nekim zapadnim zemljama situacija je, po ovom pitanju, dosta drugačija. Na razvijenim tržištima radne snage mnoge poslove nije moguće dobiti ukoliko kandidat uz prijavu ne priloži preporuke nekoliko osoba koji su imali prilike da se uvere u rad i kvalitete dotičnog kandidata. 

Važno da je iskren tekst 

Sadrži, pre svega, iskreno napisan tekst od strane osobe koja dobro poznaje vaše ljudske i profesionalne kvalitete. Dešava se i da kandidat sam sebi napiše preporuku koju potom neko samo potpiše i na taj način da podršku. Treba izbegavati ovaj scenario jer će oko iskusnog regrutera prepoznati ovakvu nameru i to može biti automatski crveni karton – poverenje na relaciji kandidat – poslodavac bi time bilo u startu narušeno.  

Pored iskreno napisanog teksta koji opisuje kandidata i njegovo umeće, preporuka treba da sadrži osnovne informacije o autoru preporuke – ime i prezime, poziciju osobe, kompaniju / organizaciju i kontakt podatke. Poslednja stavka veoma je važna jer regruter mora imati priliku da proveri autentičnost preporuke tako što će kontaktirati autora iste. A autor treba biti spreman da takav poziv u nekom momentu i primi. U većini slučajeva provere se ne rade često, ali tu opciju ne treba isključiti. Jasno je šta bi se desilo ukoliko autor preporuke ne bi bio u stanju da potvrdi autentičnost onoga što je napisano.  

Da se vratimo na pitanje iz naslova ovog teksta: Ko sve može da bude dobra preporuka za posao? 

Kriterijum da bismo uopšte i tražili da nam neko napiše preporuku jeste da nas ta osoba poznaje dovoljno dobro da bi mogla da napiše smislenu ocenu našeg rada i vrednosti koje posedujemo. To znači da smo sa tom osobom u zajedničkom radu ili aktivnostima proveli barem nekoliko meseci, a vremenski period nije ograničen. Što duže i bolje se poznajemo sa osobom koja preporučuje, preporuka može biti kvalitetnija i imati veću vrednost.  

Drugi važan kriterijum je pozicija, odnosno status osobe koja nam daje preporuku. Logično, što je status i pozicija osobe koja preporučuje “jača”, i njihova preporuka ima veću težinu u očima onoga ko čita. Kada kažemo jaka pozicija i status ne mislimo nužno uvek na hijerarhijsku lestvicu, već na jačinu i relevantnost u odnosu na poziciju na koju ciljamo. 

Krenimo redom. 

Šef/nadređeni iz kompanije u kojoj smo radili. Naš nadređeni je osoba koja je morala imati dobar uvid u ono kakvi smo i kakav doprinos smo davali na prethodnom ili trenutnom poslu. Ako je osoba koja nam je bila šef spremna da nas preporuči te tako podrži u našim daljim karijernim nastojanjima, to je zasigurno veliki plus za našu prijavu. 

Kolege sa kojima smo radili u timu, ili blisko sarađivali. Iako nisu bili hijerarhijski iznad nas, kolege sa kojima smo radili imali su priliku dobro da nas upoznaju i ocene po brojnim parametrima. Svi žele timske igrače koji pomaži kolegama u nevolji i izgaraju za zajednički cilj. Ako smo zaista takvi, i ako smo gradili dobre odnose, naše kolege će to sigurno moći da prenesu i u formi preporuke. 

Predstavnik ljudskih resursa firme za koju smo radili. U nekim kompanijama predstavnici HR-a imaju dobar uvid u performanse zaposlenih. Oni su ti koji su verovatno radili početnu selekciju i pratili razvoj zaposlenog kroz rad u kompaniji. Upravo iz tih razloga mogu biti dobar “preporučilac” za nastavak naše karijere. PS. Pored toga, oni najbolje znaju na šta će kolege iz HR-a drugih kompanija najviše obratiti pažnju pri selekciji. 

To može biti i poslovni partner ili klijent iz druge kompanije sa kojim ste intenzivno sarađivali. Ako vam je radna pozicija bila takva da ste često sarađivali sa spoljnim partnerima, i sa njima ostvarili izuzetne kontakte, velika je šansa da će biti voljni da napišu koju lepu reč o vama, a to će znatno pojačati vašu prijavu. 

I kolege sa fakulteta mogu da pohvale

Ako ste na samom početku radne karijere, to nije razlog da ulazite u konkurs bez ijedne preporuke. U vašem slučaju preporuke mogu stići sa adrese predstavnika školskih ustanova koje ste pohađali. 

Profesor ili nastavnik. Boraveći u školskim klupama, verovatno ste se na nekom predmetu istakli, ili ste ostvarili kvalitetan odnos sa nekim od nastavnog osoblja. Imate odličnu priliku da to iskoristite tako što ćete zatražiti i dobiti preporuku te osobe. Poželjno je da vam preporuke daju profesori sa predmeta koji su srodni sa onim na šta konkurišete. 

Mentor. Ako ste ga imali na pisanju završnog, diplomskog, master ili doktorskog rada, imate keca u rukavu. Mentor je osoba koja vas verovatno poznaje bolje od drugih profesora, i koja će imati materijala da o vama napiše nešto pažnje vredno. 

Asistent u nastavi. Studenti znaju da često tokom slušanja jednog predmeta bolji odnos ostvare sa asistentom u nastavi nego sa samim profesorom. Iako je titula asistenta slabija, dobra preporuka sa ove adrese neće ostati neprimećena. 

Osoba iz uprave školske ustanove – direktor škole, dekan, prodekan za nastavu, i sl. U situaciji kada ste se istakli u vannastavnim aktivnostima, učestvovali u projektima ili predstavljali vašu školsku ustanovu u određenim aktivnostima, šanse su da o tome znaju i osobe na njenim rukovodećim pozicijama. Njihova preporuka ima dodatan značaj. 

Kolege sa fakulteta. Iako bez zvučne titule, kolege mogu potvrditi da ste bili kolega koji se isticao u pomaganju drugima, radu na zajedničkim elaboratima ili projektima. Lepo napisana preporuka sa njihove strane, u nedostatku drugih opcija, može biti plus u vašoj konkursnoj dokumentaciji. 

 Ukoliko imate još neke predloge za osobe koje bi mogle dati dobru preporuku, napišite nam u komentaru ovog teksta. 

 

O autoru: Nenad Lukić

Organizuje ljude, vreme, i resurse kako bi ideje postale uspešni projekti. Trenutno se bavi istraživanjem zadovoljstva zaposlenih u kompanijama, ispituje očekivanja kandidata na tržištu rada, i sa kolegama sprovodi najveći onlajn Sajam zapošljavanja u regionu. Na posao voli da dolazi biciklom, a zašto i ne bi kada je Subotica već tako ravna.