Ovakav kandidat ne postoji – Koliko puta ste to rekli za neki oglas za posao?

Autor - Nikola Stantić | Kako da naš sajt radi za vas

feb 12

Da li vam se desilo da vam nije razuman neki tekst oglasa za posao. Ili da vam često nije jasno kako je to poslodavac koji traži radnika zamislio da jedna osoba obavlja poduži spisak dužnosti iz oglasa? Ukoliko jeste, verovatno ste smatrali da taj poslodavac preteruje, a da je Oglasno odeljenje trebalo da mu vrati takav oglas.

Ali, šta zapravo može, a šta ne sme da radi Odeljenje za administraciju oglasa kada mu pristigne jedan oglas za posao?

Konkretno, svi oglasi koji se nalaze na našem sajtu Poslovi.infostud.com su provereni i odobreni od strane administratora za obradu i postavku oglasa. Vredno radimo da svakog poslodavca i svaki njegov konkurs koji objavi kod nas, proverimo u skladu sa zakonima, pravilnikom poslovanja i pravilima dobre poslovne prakse. Tek kada se uzme sve to u obzir, donosimo odluku da li ćemo konkurs odobriti ili stopirati.

Cilj našeg poslovanja je da posetiocima pružimo izbor poslova od provernih izvora za zapošljavanje. Istovremeno se trudimo da uvažimo sve opravdane primedbe posetilaca na konkurse koje vide kod nas na sajtu. Cilj nam je i da sve pozitivne prakse prenesemo poslodavcima i ohrabrimo ih da ih koriste što više, a redovno prenosimo poslodavcima i negativne utiske, pogotovo ako se ponavljaju, i uvek im ponudimo moguća rešenja kako bi naredni konkursi bili potpuniji i jasniji.

Da bismo uspeli u toj misiji pomaže nam ceo tim sajta Poslovi infostud na čelu sa kolegema zaduženim za administriranje sadržaja koji su zapravo i „lektori“ i „detektivi“ na zadatku provere svih spornih tačaka u postupku objave jednog konkursa.

Prvi nivo – provera poslodavca

Poslodavci koji se oglašavaju na našem sajtu se dele u dve grupe: domaći i strani. Obaveza je da svakog poslodavca IDENTIFIKUJEMO kao što i nalaže trenutno važeći Zakon o oglašavanju. Ne tako davno, zakon je nalagao da svaki poslodavac mora da popuni i dostavi Tipsku deklaraciju o oglašavanju i da tek tada možemo da mu pružimo uslugu oglašavanja.

Bilo je to zanimljivo doba da u eri digitalizacije od poslodavaca tražimo da popunjavaju papire, ali držali smo se slova zakona i inspekcija je vrlo zadovoljno dolazila u posetu znajući da mi imamo sve poslodavce na papiru, sa svim podacima o imenu, adresi, kontaktu…

Danas je dovoljno da domaći poslodavac dostavi Poreski identifikacioni broj (PIB) kao i Matični broj, i na osnovu toga imamo kompletan uvid o njemu, kako poslovne tako i finansijske prirode. Na taj način proveravamo da li je klijent aktivan, ili je u blokadi, likvidaciji ili pak stečaju.

Za poslodavce iz inostranstva je procedura nešto strožija i od njih zahtevamo da pre bilo kakve saradnje dostave identifikacioni dokument u kojem treba kompletno da se predstve i tek nakon provere istog pristupamo daljoj obradi konkursa.

A šta sa tekstom oglasa?

Nakon toga prelazimo na drugi nivo „skeniranja“ u kojem pristupamo proveri celog teksta konkursa. Tu je bitno na samom početku podvući da je na poslodavcima potpuna sloboda da pošalju tekst koji žele, sa svim uslovima, opisom radnog mesta i beneficijama koje nude, a na nama je da ih cenzurišemo isključivo po pitanjima koja su zabranjenja da se promovišu.

Tako je, na primer, zabranjeno da se u konkursu zahteva da se prijave kandidati određenog pola, zabranjeno je da se traži određena starosna dob od kandidata (izuzev omladinskih zadruga), zatim nije dozvoljeno da se preferira fizički izgled u konkursu kao ni da se prejudicira bračni status kandidata. Sem navedenih uslova, zabranjeno je da se poslodavac anonimno oglasi i ukoliko to pokuša, oglas će biti stopiran dok se naziv firme jasno ne naznači u samom oglasu sa sve registracionim podacima koji se nalaze na sajtu, odmah pored samog oglasa u odeljku Profili poslodavca.

Sem navednih stvari koje su zabranjenje u konkursima, svakodnevni rad sa poslodavcima i kandidatima nas je obogatio sa bazom dobrih poslovnih praksi i običaja i svaki dan se trudimo da sugerišemo šta je to što je dobro i što može da se popravi u konkursu za posao. Kako se konstantno stavljamo u cipele kandidata koji traže posao, polazimo od toga da će mnoge stvari koje nama “bodu oči“ vrlo verovatno zasmetati i posetiocima sajta i stoga gledamo da reagujemo proaktivno. Ipak, na samom poslodavcu je da odluči da li će nas poslušati ili neće.

Ne tražite supermena

Jedna od dobrih poslovnih praksi je dopuna naziva radne pozicije koja podrazumeva da ćemo kontaktirati poslodavca sa predlogom da, na primer, umesto naziva Saradnik, stavi Prodajni saradnik za rad na terenu. Na ovaj način će se već u samoj pretrazi videti da je pozicija prodajnog karaktera i da se posao većinom obavlja van kancelarije.

Dobar savet je i taj da, recimo, konkurs ne treba da sadrži samo jednu rečenicu nego da je bolje napisati detaljnije šta je to što će kandidat tačno da radi i koje su predispozicije poželjne za to radno mesto. Naravno da pozdravljamo i podstičemo ideju kada poslodavac napiše platu u oglasu, jer je to stvar broj 1 koja zanima većinu kandidata. Zatim, preporučujemo da poslodavac ne traži supermena koji treba da obavi pregršt zadataka na poslu, ali opet sve je to sugestivnog karaktera i nije zabranjeno da se reklamira u jednom konkursu.

Dobra poslovna praksa je da se ostavi i web adresa ili telefon za više informacija i to je nešto što smo kao važno „proširili“ među poslodavcima i njihovom iskoraku ka upoznavanju kandidata.

Sve dobre prakse sakupljamo i delimo, međutim, pojedine zažive lakše i brže od drugih, sve u zavisnosti od razvijenosti tržišta i trenutne sposobnosti istog da nove stvari prigrli i počne da ih primenjuje.

I na koncu svega, Odeljenje za administraciju oglasa našeg sajta stalno ulaže vreme i napore kako bi tržište ponude i potražnje radne snage u Srbiji bilo uređenije i savremenije, a vi kandidati nam u tome pomažete svakim danom i zaista vam dugujemo jedno veliko hvala na tome.


Ukoliko vidite konkurse koje treba da popravimo ili preispitamo, pišite nam ili nas pozovite i ne zaboravite da nam je jako stalo da oglasi na našem sajtu budu što pristupačniji i razumljiviji. Mi se trudimo da ispravimo i prekontrolišemo sve što možemo kod svakog oglasa pojedinačno, i to u što kraćem roku.

Bićemo sretni da kao posrednik u zapošljavanju, uz asistenciju sa vaše strane, pomognemo da se na našem tržištu u što većoj meri nađe dobar posao, a poslodavcima da nađu dobrog radnika.

Prati

O autoru: Nikola Stantić

Član najkul odeljenja u firmi, Oglasnog :) Filmofil, putnik, hedonista. Nosim epitet tajkuna jer imam love i posle 10. u mesecu...isplatile su mi se studije finansija.