Edukacija i razvoj

HR tim

03. Avgust 2020. 09:51

H
Za nas bitan je svaki zaposleni, zato pažljivo i predano pratimo karijeru svih zaposlenih ponaosob.
Jednom godišnje vršimo evaluaciju zaposlenih. Ovaj proces nam daje uvid u radni učinak, ali i služi kao osnova za izradu razvojnih planova naših kolega. Interna kretanja i unapređenja su često posledica upravo rezultata dobijenih evaluacijom.
U skladu sa potrebama za usavršavanjem, izrađuje se plan obuka za svakog zaposlenog. Ovaj korak omogućava nam da steknemo širi uvid u mogućnosti daljeg razvoja njihovih karijera. Veliku pažnju posvećujemo usavršavanju zaposlenih kroz razne edukacijske programe, interne ili eksterne, koji odgovaraju njihovim individualnim potrebama, kao i specifičnim potrebama poslovanja.

Sa željom da 2020. godina bude godina lidera i godina stvaranja i unapređenja liderstva u Neoplanti, pokrećemo program liderstva pod nazivom Neo.lider. Tim internih trenera Neoplante će u saradnji sa timom stručnjaka TIM Centra sprovoditi ovaj program.  Program je namenjen rukovodiocima svih nivoa, a teme koje će se obrađivati su one sa kojima se svakodnevno susrećemo: komunikacijske veštine, upućivanje povratne informacije, motivisanje timova i samomotivisanje, upravljanje stresom.

 
Sa željom da stalno rastemo i napredujemo, nagrađujemo kvalitetan rad i trud svih svojih zaposlenih.
Inspirišemo i podržavamo kolege da idu u korak sa vremenom i da kontinuiranim unapređenjima i inovacijama  u radu doprinesu da Neoplanta bude još bolje mesto za rad. Zbog toga smo jedan mesec posvetili upravo ovoj temi i pozvali kolege da tokom Meseca inovacija iznesu svoju “Neo ideju”, i tom prilikom kolege koji su dali najbolje predloge vredno nagradili.

Podeli sadržaj

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.