Proces regrutacije i selekcije

Neoplanta DOO Novi Sad
HR tim
03.08.2020
Uspeh Neoplante počiva na uspehu zaposlenih i zato je naš zadatak da, sprovodeći proces regrutacije i selekcije, izaberemo kandidata koji svojim veštinama, znanjima i sposobnostima u najvećoj meri ispunjava uslove otvorenog radnog mesta.
U potrazi smo za posvećenim, vrednim i entuzijastičnim kandidatima koji svoj rad zasnivaju na principima odgovornosti, poštovanja, otvorenosti i stalnom razvoju. Iskustvo nije uvek presudno, stoga se možemo pohvaliti da je među našim kolegama veliki broj i onih kojima je Neoplanta prvo zaposlenje.

Poslali ste svoj CV – koji je sledeći korak? Ovo je verovatno prvo pitanje koje postavite sebi kada konkurišete za posao.

U Neoplanti sprovodimo jedinstven proces selekcije kandidata, zasnovan na pružanju jednakih šansi. 
Nakon što vaše prijave stignu i konkurs se zatvori, naši HR stručnjaci vrše pregled pristiglih biografija na osnovu uslova predviđenih oglasom. Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozvani na testiranje. Vrsta testa koji se radi zavisi od radne pozicije za koju se konkuriše, a smatramo da nije ni blizu težak kako ga obično opisuju kandidati na forumima. Najvažnije je da se uzdate u svoje znanje. Rezultate testa saznajete kroz 20ak minuta, a svi koji polože test biće pozvani u naše prostorije gde će imati prilike da razgovaraju sa predstavnicima HR sektora i menadžerima sektora u kome je upražnjena pozicija za koju ste konkurisali. Cilj nam je da se bolje upoznamo, ispitamo vaše veštine i kompetecije za obavljanje konkretnog posla. Od vas se očekuje da budete prirodni i opušteni, kako biste se predstavili baš onakvim kakvi jeste. Po završetku svake faze procesa selekcije kandidati dobijaju povratnu informaciju o ishodu intervjua, a svaka je eliminaciona. Kandidati koji se svojim veštinama i kvalifikacijama najbolje uklapaju u otvorenu radnu poziciju dobijaju ponudu za posao ili ostaju u našoj bazi kandidata do otvaranja istog ili sličnog radnog mesta.

Ukoliko navedeno odgovara Vašim poslovnim očekivanjima i ciljevima te želite da postanete deo našeg tima, slobodno nam se javite prijavom na oglašene slobodne pozicije. Ukoliko trenutno ne postoje oglašena radna mesta, svoju biografiju možete poslati na mail hr@neoplanta.co.rs  i na taj način ostanete u bazi naših potencijalnih kandidata do otvaranja radnih mesta koja odgovaraju vašim kvalifikacijama.

Ostali blog tekstovi poslodavca