Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Broj dana godišnjeg odmora


Postovani, radim u predskolskoj ustanovi od 01.09.2015 godine, ugovor mi istice 30.06.2016, pa me zanima na koliko dana godisnjeg odmora imam pravo.

Odgovor


Za 2015. godinu imate pravo na 4/12 godišnjeg odmora, a za 2016. godinu 6/12 godišnjeg odmora. Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 05.05.2016

Pravo na godišnji odmor


Pocela sam da radim u novembru 2015 godine,zanima me da li ja imam prava na godisnji odmor,koji treba da se iskoristi do 30-og Juna,sad osmog maja,mi je sest meseci koliko radim?

Odgovor


Pravo na korišćenje godišnjeg odmora stičete u kalendarskoj godini posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Imate pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj ste zasnovali radni odnos ili u kojoj vam prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 03.05.2016

Broj dana godišnjeg odmora


Poštovani, Koliko dana godišnjeg odmora ima radnik koji radi 9 godina u istoj firmi? Hvala unapred

Odgovor


Broj dana godišnjeg odmora zavisi od kriterijuma utvrđenih opštim aktom i ugovorom o radu. Zakonom je propisano da u svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 25.04.2016

Srazmerni deo godišnjeg odmora


Postovani,zanima me koliko dana godisnjeg za 2016.ima pravo radnik ako mu radni odnos prestane 13.05.2016.? Unapred hvala

Odgovor


Radnik kojem radni odnos prestaje 13.5.2016. godine ima pravo na 4/12 godišnjeg odmora za 2016. godinu.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 21.04.2016

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Zanime me isplata godisnjeg odmora kada se firma zatvara(tacnije prodaje fransizeru).Naime radili smo na neodredjeno u jednoj firmi i kada su odlucili da je prodaju i ugase potpisali smo otkaz ugovora o radu. Sa poslednjom zaradom sami su nam uplatili i kako oni kazu isplatu za godisnji odmor. Posle mesec dana traze da im vratimo taj novac jer su navodno obracunali…

Odgovor


Ukoliko ste raskinuli radni odnos u martu 2016. godine, za 2016. godinu imate pravo samo na srazmerni deo godišnjeg odmora, a ne na ceo godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 19.04.2016

Raspored korišćenja godišnjeg odmora


Poštovani, primljena sam na neodređeno u avgustu 2015.godine. Pošto svaki zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini, interesuje me da li moram da čekam da steknem dane ili mogu godišnji da koristim kada želim?

Odgovor


Vaše pitanje nije jasno. U zavisnosti od potrebe posla, poslodavac odlučuje o vremenu korišćenja godišnjeg odmora, uz prethodnu konsultaciju zaposlenog. Rešenje o korišćenju godišnjeg odmora zaposlenom se dostavlja najkasnije 15 dana pre datuma određenog za početak korišćenja godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.04.2016

Pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora


Postovani,pisem treci put a odgovormi je hitan , ocekujem isti uskoro... naime, zaposleni koji je radio mesec dana , recimo od 1..11.2015.do 30.11.2015.g, pa je radio od 2.3.2016. do 01.02.2016.g. na odredjeno i sad vise ne radi...da li ima pravo na srazmerni deo gdoisnjeg ? primljen je na odredjeno znaci, na mesec dana, istekao mu ugovor i nije dobo ni 2 dana god.odmora(sraz…

Odgovor


Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora  (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos. Ukoliko je zaposleni radio 1 mesec poslodavac je dužan da mu odobri srazmerni deo godišnjeg odmora ili da mu naknadi štetu zbog neiskorišćenog godišnjeg…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.04.2016

Državni praznici


Postovani, zanima me da li je poslodavac duzan da ukoliko drzavni praznik padne u nedelju i ponedeljak, radnicima racuna i utorak kao neradan dan usled cinjenice da je drzavni praznik pao u nedelju ili se to odnosi samo ukoliko je ponedeljak radni dan?

Odgovor


Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji propisani su državni i verski praznici i neradni dani u vreme navedenih praznika. Ukoliko se vaše pitanje odnosi na uskršnje praznike, zakonom je propisano da se u Republici Srbiji praznuju Vaskršnji praznici počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.04.2016

Pravo na godišnji odmor


Postovani U radnom odnosu sam na neodredjeno vreme 02.04.2016. Pune dve godine sada sam u otkaznom roku zeleo bih da iskoristim godisnji odmor , koliko mi zakonom sleduje . Prosle godine sam koristio deset radnih dana i ne mam nikakvo resenje o tome. Unapred hvala

Odgovor


Za 2015. godinu imate pravo na pun godišnji odmor. Ukoliko ste iskoristili 10 dana, poslodavac je dužan da vam odobri da iskoristite preostali godišnji odmor. Što se tiče godišnjeg odmora za 2016. godinu, imate pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora, po 1/12 za svakih mesec dana rada u 2016. godini. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.04.2016

korišćenje godišnjeg odmora


Da li postoji zakonski rok za koriscenje i prijavljivanje starog godisnjeg odmora? Nisam koristio odmor prosle godine , koristio bih u Maju, pa me zanima da li je kasno da prijavim i trazim odmor?

Odgovor


Zakonom je propisano da u slučaju da zaposleni koristi godišnji odmor u delovima, prvi deo koristi u trajanju od najmanje dve radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine, a ostatak najkasnije do 30. juna naredne godine.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 08.04.2016
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not curently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.