Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Godišnji odmor


Da li poslodavac moze da ogranici (natera) radnika koji je na neodredjeno da odmor mora iskoristiti do kraja februara i ako je zakonom propisano da se "stari odmor" moze iskoristiti do kraja juna? Ako moze da li treba u ugovoru da stoji da poslodavac ima to pravo ili ne?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni koristi godišnji odmor u dogovoru sa poslodavcem. Poslodavac može da izmeni vreme korišćenja godišnjeg odmora radi bolje organizacije rada i sl. ali ne može da primora zaposlenog da godišnji odmor iskoristi na način koji ste Vi naveli. 

 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 20.01.2018

Godišnji odmor


Radio sam u Vojsci Srbije 24 godine. 22. Decembra mi je prestao radni odnos zbog odlaska u invalidsku penziju. Nisam iskoristio 15 radnih dana godišnjeg odmora iz 2016.godine i 30 radnih dana godišnjeg odmora iz 2017.godine. Ukupno 45 radnih dana godišnjeg odmora. Godišnji odmor nisam mogao da iskoristim jer sam od Maja 2017.godine bio na bolovanju do odlaska u invalidsku penziju. Do Maja 2017.godine…

Odgovor


Poštovani, 

Ostatak godišnjeg odmora iz 2016. godine mogli ste iskoristiti najkasnije do 30. juna 2017. godine. Ukoliko niste iskoristili godišnji odmor do tog datuma, godišnji za 2016. Vam "propada". S obzirom da Vam je u decembru 2017. godine prestao radni odnos, imate pravo na srazmeran godišnji odmor za 2017. godinu. 

 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 20.01.2018

Godišnji odmor


Poštovani, zaposlena sam na neodređeno (8 godina) kod odtkaza kao tehnološki višak da li imam pravo na pun godišnji odmor za 2018. godinu ili samo srazmerni deo?

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na srazmeran deo godišnjeg odmora za 2018. godinu jer Vam prestaje radni odnos. 

 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.01.2018

Godišnji odmor


U poslednje tri godine od 111 dana godisnje odmora koji je razveden, za to vreme sam radio 90 dana, imam li prava na nadoknadu za rad za vreme godisnjeg odmora? ANprekinut mi radni odnos odlaskom u penziju i nemam kako da iskoristim te dane.

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na plaćeni godišnji odmor. Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarevaju u roku od 3 godine od dana nastanka obaveze. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.01.2018

Godišnji odmor


Postovani, na porodiljskom sam do jula 2019.( trece dete). Firma u kojoj radim koristi kolektivni godisnji odmor. Imam li pravo na naplatu ili koriscenje godisnjeg odmora za 2017. i 2018. jer mi je ugovor produzen do isteka porodiljskog?

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na godišnji odmor po isteku porodiljskog odsustva. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 14.01.2018

Godisnji odmor


Poštovani, Da li radnik koji odlazi u penziju u toku 2018.godine ima pravo na pun godišnji odmor za tu godinu ili srazmeran deo do momenta odlaska?

Odgovor


Postovani, 

Ukoliko Vam prestaje radni odnos imate pravo na srazmeran godisnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.01.2018

Godisnji odmor


Zbog privremene sprecenosti za rad nisam radila u 2018-oj godini, sada cu prekinuti radni odnos u firmi, koji je bio na neodredjeno, Imam li prava na godisnji odmor za 2018 I koliko

Odgovor


Postovani, 

Imate pravo na srazmeran godisnji odmor za 2018. godinu s obzirom da Vam prestaje radni odnos. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.01.2018

Godisnji odmor


Radila sam u pekari i ostala trudna gazde su mi nakon toga prijavila bila sam na prodiljskom dve godine posto sam rodila trece dete i zvrsilo se 9.12.2017 sporazumnim prekidom ugovora o radu a gazda mi nije ni ponudio godisnji niza jednu godinu i Moje pitanje je da li imam neka prava na godisnji za bilo koju godinu?

Odgovor


Postovana, 

Pre potpisivanja sporazumnog raskida radnog odnosa poslodavac je bio duzan da Vas pismenim putem obavesti o posledicama do kojih dolazi u ostvarivanju prava za slucaj nezaposlenosti. Imate prava na neiskorisceni godisnji odmor. Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.01.2018

Godisnji odmor


Dobro vece.Dali poslodavac po zakonu moze da uzme 18 dana godisnjeg odmora od 20,i dali radnik u stalnom radnom odnosu moze po zakonu da dobija 1,66dana godisnjeg mesecno ili pocetkom godine novih 20 dana

Odgovor


Postovani, 

U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godisnji odmor u trajanju utvrdjenom opstim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. Ako zaposleni koristi godisnji odmor u delovima prvi deo koristi u trajanju od najmanje 2 radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine, a ostatak najkasnije do 30. juna naredne godine. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.01.2018

Godisnji odmor


Postovani,radim na odredjeno u javnom sektoru,ugovor mi istekao 31.12.2017 a poslat na prekid a godisnji drugi deo od 2017 treba da iskoristim od10janura 2018,sad pitanje,sta preduzeti ako me ne pozovu a imam rešenje za godišnji?

Odgovor


Postovani, 

Ukoliko niste iskoristili preostale dane godisnjeg odmora a prestaje Vam radni odnos, poslodavac je duzan da  za neiskorisceni godisnji odmor plati novcanu naknadu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 09.01.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.