Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.


Postavite pitanje

Najnovija pitanja


Pravo na godišnji odmor

Počela sam raditi u firmi 27.04.2015.godine, prije toga sam radila 20.04.2014-20.04.2015 kao pripravnik u drugoj firmi i imala sam pravo nakon 6 mjeseci na 18 dana godišnjeg odmora koje sam i iskoristila. Zanima me kada stičem pravo na godišnji odmor u novoj firmi, da li tek nakon 6 mjeseci? I imam li pravo na kolektivni godišnji koji firma ima? Unaprijed se zahvaljujem.

Pročitajte sve.
Odgovor:

Zaposleni stiče pravo na korišćenje godišnjeg odmora u kalendarskoj godini posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 23.07.2015
Pravo na naknadu zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora

Prijavljen sam u firmi na neodređeno,početkom jula isplaćen mi je ceo godišnji odmor na ruke jer sam ja tako hteo.Od 01.08. prelazim da radim u drugu firmu.Da li moram da vratim deo naknade koja mi je isplaćena za ceo godišnji odmor? Hvala i pozdrav

Odgovor:

Niste imali pravo na naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora za ceo godišnji odmor, već samo za srazmerni deo. Poslodavac ima prava da od vas traži da vratite deo novca, koji ste primili.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 23.07.2015
Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora

Postovani, zaposlena sam u Mercator-S doo od 26.02.2015 po ugovoru oradu. Taj ugovor su mi obnavljali svaki mesec na po mesec dana. Juce sam od strane poslovodje obavestena da mi ugovor vise nece obnavljati i da sa 31.07.2015 moj rad prestaje. Receno mi je i da nemam pravo na godisnji oidmor niti da imam pravo na naknadu stete za neiskorisceni godisnji odmor. Ja znam…

Pročitajte sve.
Odgovor:

Morate podneti tužbu za naknadu štete, zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora. Tužba se podnosi sudu. Ukoliko niste koritili godišnji odmor izvesno je da ćete uspeti u sporu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 21.07.2015
Pravo na godišnji odmor

Radim punih 6 meseci kod privatnika koliko imam prava na odmor.Hvala

Odgovor:

Imate pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora za 2015 godinu. Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 20.07.2015
Dužina godišnjeg odmora

Postovani, poslodavac nakon 6 meseci nece da produzi ugovor na odredjeno. 15 tog dana poslednjeg meseca receno mi je da ne moram vise da dolazim. Smatram da ce mi racunati 10 dana godisnjeg,kako po ugovoru imam 20 dana, mogu li traziti isplau preostalih 10 dana i da li je poslodavac u obavezi da mi isplati preostale dane.

Odgovor:

Zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos. ukoliko ste u 2015. godini radili 6 meseci, imate pravo samo na 1/2 godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 20.07.2015
Pravo na godišnji odmor

Postovani, zasnovao sam radni odnos 12.1.2015 god. odredjeno vreme od 6 meseci.Posole isteka tog ugovora dobio sam resenje na neodredjeno vreme.Za ceo ovaj period nisam koristio godisnji odmor.Zanima me da li imam pravi i na koliko dana mogu da uzmem svoj godinji odmor.Resenje o zaposlenju na neodredjeno vreme sam dobio dana 13.7.201.godine tj. danas .Imam 7 godina…

Pročitajte sve.
Odgovor:

Imate pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora za 2015. godinu. Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.07.2015
Pravo na godišnji odmor u slučaju prestanka radnog odnosa

Postovani, U slucaju da zaposleni dobije otkaz zbog odbijanja aneksa ugovora, da li je poslodavac duzan da isplati ceo godisnji odmor za tu godinu(24 dana) ili srazmeran broj koji je zaposleni sakupio do trenutka dobijanja otkaza? Nijedan dan godisnjeg odmora za 2015 nije iskoriscen.

Odgovor:

U slučaju prestanka radnog odnosa zbog odbijanja da zaključi aneks ugovora o radu, poslodavac je dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.07.2015
Dužina godišnjeg odmora

RADNIK JE KOD MENE NA NEODREDJENO RADNO VREME OD PRE PET GODINA A UKUPNO IMA STAZA 37 GODINA UGOVOROM O RADU NAVEDENO JE DA IMA 18 RADNIH DANA ODMORA KOLIKO PO ZAKONU JA MORAM DA MU DAM DANA ODMORA ZA 2015 GODINU. HVALA

Odgovor:

U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu doprinosa na radu, uslova rada, radnog iskustva, stručne spreme zaposlenog i drugih kriterijuma…

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.07.2015
Pravo na godišnji odmor u slučaju otkaza od strane zaposlenog

Ukoliko zaposleni da otkaz, u firmi je bio 3 meseca i dalje ima ugovor na određeno a nije koristio odmor pri tome mora da odradi 15 dana otkaznog roka po ugovoru o radu - da li je firma u obavezi da mu dozvoli korišćenje odmora?

Odgovor:

Poslodavac je dužan da zaposlenom odobri korišćenje godišnjeg odmora ili da mu isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 10.07.2015
Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora

Koliko se plaća godišnji koji se ne koristi a poslodavac hoće da isplati?

Odgovor:

Zaposleni ne može da se odrekne prava na godišnji odmor, niti mu se to pravo može uskratiti ili zameniti novčanom naknadom, osim u slučaju prestanka radnog odnosa. U slučaju prestanka radnog odnosa, poslodavac je dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg…

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 10.07.2015

Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju

Zakon o radu (2014, pdf format, 593 Kb)
Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje (2014, pdf format, 473 Kb)
Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju (2014, pdf format, 601 Kb)
Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu.pdf (2014, pdf format, 268 Kb)
Zakon o štrajku (2014, pdf format, 243 Kb)
Zakon o uslovima za zasnivanje radnogodnosa sa stranim državljanima (2014, pdf format, 234 Kb)
Zakon o volontiranju (2014, pdf format, 269 Kb)
Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti (2014, pdf format, 382 Kb)
Uspešno
Neuspešno urađena operacija