Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Pravo na godišnji odmor


Radim kod privatnika 5 god svak godine dobijemo resenje za god odmor od 21 dan koje moramo da potpisemo. U letnjem periodu iskoristimo 10 radnih dana a onih 11 potpisemo ali ne koristimo.Kakva prava imam kome da se zalimo kod njega nemozemo jer sledi otkaz ko se pozali.Posto sam ukomercijali radim racune u potpisujem putne naloge i u tom periodu kad sam na godisnjem…

Odgovor


Poslodavca možete prijaviti inspekciji rada. Međutim, ukoliko poslodavac inspekciji prikaže dokumentaciju iz koje proizilazi da ste koristili godišnji odmor, inspekcija tu ne može mnogo da učini. Protiv poslodavca možete podneti tužbu i sudu, ali će u tom slučaju poslodavac znati ko ga tuži.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 28.11.2016

Rešenje o korišćenju godišnjeg odmora


U radnom odnosu sam do 27.11. Store manager me je obavestio da mi nece produziti ugovor I rekao mi da sam na godisnjem do tada. Nisam dobila nikakvo resenje o odmoru. Da li je ovo po zakonu? I sta moze da se uradi po tom pitanju?

Odgovor


U zavisnosti od potrebe posla, poslodavac odlučuje o vremenu korišćenja godišnjeg odmora, uz prethodnu konsultaciju zaposlenog. Rešenje o korišćenju godišnjeg odmora zaposlenom se dostavlja najkasnije 15 dana pre datuma određenog za početak korišćenja godišnjeg odmora. Izuzetno, ako se godišnji odmor koristi na zahtev zaposlenog, rešenje…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 22.11.2016

Dužina godišnjeg odmora


Postovani,zanima me koliuko dana bih trebao da imam godisnjeg odmora a radim u rudnik pod ugovor i imam dvoje malolete dece?Unapred hvala

Odgovor


Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu doprinosa na radu, uslova rada, radnog iskustva, stručne spreme zaposlenog i drugih kriterijuma utvrđenih opštim aktom ili ugovorom o radu. Proverite koji su kriterijumi za dužinu godišnjeg odmora predviđeni opštim aktom poslodavca i ugovorom o radu…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.11.2016

Godišnji odmor


Postovani, zelim da Vas pitam stalni sam radnik u jednoj firmi vise od 4 godine, sada sam odlucio da dam otkaz. Da li kao stalni radnik imam pravo na ceo godisnji odmor ili samo za ovih 11 meseci? Hvala unapred na odgovoru.

Odgovor


Nebitno je da li ste u radnom odnosu na određeno ili neodređeno vreme. Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.11.2016

Dužina godišnjeg odmora


Poštovani, da li se broj dana za godišnji odmor uvećava sa godinama staža? Imam 8 godina radnog staža i 20 dana godišnjeg odmora, kao i na početku rada. Unapred hvala.

Odgovor


Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu doprinosa na radu, uslova rada, radnog iskustva, stručne spreme zaposlenog i drugih kriterijuma utvrđenih opštim aktom ili ugovorom o radu. Dakle, kriterijumi na osnovu kojih se uvećava broj dana godišnjeg odmora utvrđuju se opštim aktom ili ugovorom…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 14.11.2016

Godišnji odmor


Postovanje Da li poslodavac moze da mi racuna godisnji odmor 7 sati dnevno, odnosno 35 sati nedeljno. Koliko znam godisnji odmor na nedeljnom nivou je 40 sati.

Odgovor


Nije jasno na koji način vam poslodavac računa godišnji odmor 7 sati dnevno. Zakonom je propisano da u svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 08.11.2016

Pravo na godišnji odmor


Postovanje. Evo ovako, pocela sam da radim u trafici Stapma sistem , sad u decembru cu dobiti sesti ugovor ,pa me zanima posle koliko mogu traziti godisnji odmor ? Ugovore dobijam na mesec dana.

Odgovor


Zaposleni stiče pravo na korišćenje godišnjeg odmora u kalendarskoj godini posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 07.11.2016

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Postovanje, interesuje me koliko dana po zakonu ima poslodavac da uplati godisnji odmor koji nije iskoriscen a doslo je do ne produzetka ugovora i raskida radnog mesta?

Odgovor


Poslodavac je dužan da vam isplati naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 07.11.2016

Pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora


radio sam od 8.02.2016 do 31.10.2016 nisam imao godisnji odmor. koliko mi sleduje za tih malo fali od 9 meseci rada? unapred hvala!

Odgovor


Zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos. Za 8 meseci rada imate pravo na 8/12 godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 02.11.2016

Pravo na naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Postovani/a, Planiram da dam otkaz u sadasnjoj firmi, da li imam pravo na naknadu za neiskorisceni godisnji odmor, to jest na koje naknade je imam pravo?

Odgovor


U slučaju prestanka radnog odnosa, poslodavac je dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 25.10.2016
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.