Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Godišnji odmor


Zdravo,zanima me isteklo mi je porodiljsko bolovanje i sad sam na godisnjem 24 radna dana pa me interesuje po kom osnovu ce meni obracunavati isplatu godisnjeg odmora,pre otvaranja trudnickog bolovanja sam bila u radnom odnosu pet godina?Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Za vreme godišnjeg odmora, zaposleni ima pravo na naknadu zarade u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.04.2018

Godišnji odmor


Postovani, zelim da vas pitam sledece : Moja devojka je zaposljena za stalno od septembra 2017, sada planira da da otkaz, da li je poslodavac duzan da prvo da odmor koliko je ostalo pa otkazni rok da se odradi ili u tom slucaju samo otkazni rok? Hvala najlepse

Odgovor


Poštovani, 

Zaposlena ima pravo na srazmeran godišnji odmor u godini u kojoj joj prestaje radni odnos. Poslodavac je dužan da joj omogući korišćenje srazmernog godišnjeg odmora, u suprotnom, dužan je da joj plati novčanu naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.04.2018

Godišnji odmor


Ugovor potpisan na određeno i glasi do povratka porodilje sa bolovanja. Interesuje me posle kog vremena i u kojoj dužini mogu koristiti godišnji odmor. Konkretno, radni odnos sam zasnovala 15. februara i da li mogu koristiti odmor u julu, 10radnih dana, ako ne kada mogu?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni ima pravo na korišćenje godišnjeg odmora posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Vi imate pravo na srazmeran godišnji odmor odnosno na dvanaestinu godišnjeg odmora za svaki mesec rada u kalendarskoj godini u kojoj ste zasnovali radni odnos. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.04.2018

Godišnji odmor


Postovani, 1.1.2016 sam stupila u radni odnos kao zamena i nedelju dana nakon toga otvorila trudnicko bolovanje a nakon toga i porodiljsko koje sa produzetkom radi nege deteta istice 8.5.2018. Da li imam prava na godisnji odmor( stari ili novi)jer pravnik iz firme kazao da ne mozda neki dan i to da mi isplati jer ja prakticno nisam ni radila u firmi pa samim tim i nemam prava na odmor vec da 9.5.2018…

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na srazmeran godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.04.2018

Godišnji odmor


Postovani,zanima me da li poslodavac ima prava da urdi sledece:radnik nije prosao sanitarni pregled,cim zabrana stigne u firmu,firma automatski kuca resenje za godisnji odmor,i salje radniku na potpis.Ako radnik otvori bolovanje i dostavi firmi,da li oni imaju prava da odbiju njegovo bolovanje i insistiraju na godisnjem.

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko se zaposleni razboli u toku godišnjeg odmora, onda se godišnji odmor prekida i zaposleni otpočinje bolovanje. Nakon isteka bolovanja, zaposleni može da nastavi  korišćenje godišnjeg odmora. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.04.2018

Godišnji odmor


Postovani, Interesuje me da li sa visim stepenom strucne spreme imam pravo na neki dan godisnjeg odmora vise?

Odgovor


Poštovani, 

Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu doprinosa na radu, uslova rada, radnog iskustva, stručne spreme zaposlenog i drugih kriterijuma utvrđenih opštim aktom i ugovorom o radu. Poslodavci svojim aktima moraju utvrditi merila za određivanje različite dužine godišnjeg odmora svakom zaposlenom, osim ako…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.04.2018

Godišnji odmor


Postovani, U radnom odnosu sam od 01.04.2017 god. Poslodavac me isplacuje na osnovu minimalne cene rada. Iskoristio sam godisnji odmor u trajanju 2 nedelje s tim sto je to bilo u februaru 2018 god. Kad sam 2017 trazio odmor poslodavac nije hteo da mi odobri iako znam da sam imao pravo na srazmerni broj dana odmora. Posto sam pre mesec dana trazio da iskoristim ostatak odmora pocev od 30. aprila,poslodavac…

Odgovor


Poštovani, 

Godišnji odmor se koristi jednokratno ili u dva ili više delova, u skladu sa Zakonom o radu. Ako zaposleni koristi godišnji odmor u delovima, prvi deo koristi u trajanju od najmanje 2 radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine a ostatak najkasnije do 30 juna naredne godine. Dakle, ne može zaposleni ceo godišnji odmor iz prethodne godine (2017)  da koristi u narednoj…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.04.2018

Godišnji odmor


Poštovani, poslodavac nam je javio da ne dolazimo u drugu smenu, jer nije bilo više posla za taj dan i bez dogovora sa nama taj dan nam je uzeo od ostatka gdišnjeg, a novozaposlenima će uzeti od novog godišnjeg. Da li ima pravo na to ako se mi ne slažemo sa tim? Hvala

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac je dužan da zaposlenom omogući korišenje godišnjeg odmora. Obratite se Inspekciji rada. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.04.2018

Godišnji odmor


Radim na odredjeno, mesec dana ima otkakko sam poceo. Nakon koliko vremena sticem pravo da koristim odmor?

Odgovor


Poštovani, 

Zaposleni stiče pravo na korišćenje godišnjeg odmora u kalendarskoj godini posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.04.2018

g


Postovani' ja sam zaposlena od 1.07.2017.god interesuje me da li imam prava na godisnji odmor u vremenskom periodu od 10.04.do30.04.2018 s'time sto sam najavila poslodavcu pre mesec dana receno mi je da ima vremena a sada mi preti otkazom. Unapred zahvalna.

Odgovor


Poštovani, 

Imate pravo na godišnji odmor. Što se tiče perioda korišćenja godišnjeg odmora, o tome odlučuje poslodavac u dogovoru sa zaposlenim. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 10.04.2018
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.