Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.


Postavite pitanje

Najnovija pitanja


Pravo na godišnji odmor

Radila Sam u privatnoj firmi od 01.09. 2014 -28.02. 2015.da Li imam pravo na godisnji I koliko.Hvala

Odgovor:

U 2014. godini imali ste pravo na 1/3 godišnjeg odmora za 4 meseca rada, a u 2015. godini imate pravo na 1/6 godišnjeg odmora za 2 meseca rada.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 01.03.2015
Rad vikendom

Poslodavac me pusta na godisnji odmor od ponedeljka do sledecek petka. Daje mi deset radnih dana. Bavim se obezbedjenjem gde radimo i vikendom.Ispada mi da pocinjem u subotu da radim dali je to po zakonu.

Odgovor:

Nije protivno zakonu da nakon iskorišćenog godišnjeg odmora počnete da radite u subotu.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 27.02.2015
Korišćenje godišnjeg odmora

Mene zanima od kog datuma moze da se koristi godisnji odmor za 2015? Drugi deo 2014 sam iskoristila pocetkom ove godine.

Odgovor:

Zakon ne određuje koji je najraniji datum od kog možete da koristite godišnji odmor, već dozvoljava da poslodavac odluči o vremenu korišćenja godišnjeg odmora, uz prethodnu konsultaciju zaposlenog.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 24.02.2015
Praznici u Srbiji

Dobar dan! Imamo malu nejasnocu uvezi verskih praznika koji se vode u Srbiji. Konkretan primer: 7. januar je pravoslavni Bozic i on je ne radan za sve pravoslavce. Kod nas u firmi je vecinski broj pravoslavaca (90%) i pisemo im verski praznik. Sad se postavlja pitanje sta pisemo pripadnicima nacionalnih manjina: kao drzavni praznik, verski praznik ili dan godisnjeg?…

Pročitajte sve.
Odgovor:

Zakonom o državnim i drugim praznicima u Srbiji propisano je da se u Republici Srbiji praznuje prvi dan božića (7. januar), kao verski praznik. Ovo se odnosi na sve zaposlene bez obzira na veroispovest.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 21.02.2015
Krsna slava

Poštovani, Da li poslodavac ima pravo da od radnika traži Potvrdu koju izdaje crkva i kojom se dokazuje da radnik slavi slavu? Da bi crkva izdala Potvrdu potrebno je da budete na spisku sveštenika koji najmanje dva puta dolazi u kuću slavljenika i koji u Nišu za svaki dolazak traži da mu se plati 500 dinara. Ovo je poruka koju sam dobio iz kadrovske službe: Poštovane…

Pročitajte sve.
Odgovor:

Poslodavac nema prava da od vas traži da dostavite potvrdu o krsnoj slavi, koju izdaje crkva. Zaposleni se sami izjašnjavaju o tome koju krsnu slavu slave.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 19.02.2015
Visina naknade zarade za vreme godišnjeg odmora

Ako mozete molim vas da mi kazete da li se godisnji odmor i dalje isplacuje 100% od plate ili se tu nesto menjalo, unapred zahvalan.

Odgovor:

Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na naknadu zarade u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, za vreme  godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 18.02.2015
Dužina godišnjeg odmora

Postovani zanima me po novom zakonu, da li zaposleni na odredjeno i ima pravo i mora da iskoriti sve dane godisnjeg odmora iz dva dela ili poslodavac moze da mu da 4-5 dana i to je to..uglavnom svi koji su za stalno koriste ceo odmor, a meni je receno da mora da se radi i da cu dobti dosta manje dana nego sto imam po zakonu...

Odgovor:

Svi zaposleni i na određeno i na neodređeno vreme imaju ista prava što se tiče godišnjeg odmora. U svakoj kalendarskoj godini imate pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana, s tim što u kalendarskoj godini u kojoj ste zasnovali radni odnos ili u kojoj vam prestaje radni odnos imate prava…

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 18.02.2015
Dužina godišnjeg odmora

Postovani,radim kod privatnika pod ugovorom na godinu dana vec skoro dve godine u prodavnici,radi se od ponedeljka do nedelje s tim da se svake druge nedelje ne vikend nego nedelje odmara,i ko da mu to nije dovoljno kad odemo na godisnji on nam u dane godisnjeg odmora racuna i dane subote i preznike,interesuje me da li se subote i praznici racunaju u dane godisnjeg…

Pročitajte sve.
Odgovor:

Subote i nedelje se ne računaju u dane godišnjeg odmora. Zakonom je propisano da u svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 17.02.2015
Pravo na godišnji odmor

Poštovani, Zaposlen sam skoro 2 godine.celo vreme sam na ugovorima na određeno vreme.ugovor mi ističe 28.02.2015 i neće mi ga produžiti. Zanima me da li ja imam prava na isplatu godišnjeg odmora,jer isti nisam koristio u ovoj godini?

Odgovor:

Imate pravo na naknadu štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora. Članom 76 Zakona o radu propisano je da je u slučaju prestanka radnog odnosa, poslodavac dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno…

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 13.02.2015
Sticanje prava na godišnji odmor

Postovani poceo sam da radim 14.07.2014. Dali sam stekao neke dane za godisnji koje mogu da iskoristim sada u 2015. godini. U firmi mi kazu da nemam pravo, jer nisam radio vise od 6 meseci prosle godine... A opet mi nije bas jasan ovaj novi zakon. Ako moze pomoc oko toga? Pozdrav!

Odgovor:

Zakono o radu propisuje da zaposleni stiče pravo na korišćenje godišnjeg odmora u kalendarskoj godini posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Članom 72 Zakona o radu propisano je da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svaki mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je…

Pročitajte sve.
Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 11.02.2015

Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju

Zakon o radu (2014, pdf format, 593 Kb)
Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje (2014, pdf format, 473 Kb)
Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju (2014, pdf format, 601 Kb)
Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu.pdf (2014, pdf format, 268 Kb)
Zakon o štrajku (2014, pdf format, 243 Kb)
Zakon o uslovima za zasnivanje radnogodnosa sa stranim državljanima (2014, pdf format, 234 Kb)
Zakon o volontiranju (2014, pdf format, 269 Kb)
Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti (2014, pdf format, 382 Kb)

Da li ste bili prijavljeni na poslovima koje ste obavljali?

Uspešno
Neuspešno urađena operacija