Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Godisnji odmor


Postovani, otvorila sam porodiljsko bolovanje 15.decembra2016 godine koje je trajalo do 30.06.2017. U firmi sam pre otvaranja bolovanja radila mesec I po dana. Bolovanje sam produzila za 3 meseca, do 30.09.2017. Zanima me koliko dana mi se racuna za godisnji odmor ?

Odgovor


Postovani, 

U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godisnji odmor u trajanju utvrdjenom opstim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 18.09.2017

Godišnji odmor


Radnik sam Eliksir DOO Prahovo,industrija hemijskih proizvoda interesuje me podneo sam zahtev za raskid ugovara zakljucno sa 16.09 2017 zbog prelaska u drugu firmu,i zatrazio da mi se plati godisnji odmor od 17 dana za ovu godinu..Ovdasnji poslodavac ne zeli to da mi plati..Da li je u skladu sa zakonom o radu moguce da mi ne plati ili ne zeli pa vas molim da mi da te savet..ili da svoje potrazivanje…

Odgovor


Poštovani, 

Ukoliko Vam radni odnos prestaje, imate pravo na srazmeran godišnji odmor za ovu godinu. Poslodavac je dužan da Vam isplati novčanu naknadu s obzirom da niste koristili godišnji odmor. Ukoliko Vam ne plati dobrovoljno, možete podneti tužnu nadležnom sudu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 16.09.2017

Godišnji odmor


Poštovani, da li starosni penzioner može nesmetano stupiti u radni odnos na određeno vreme (zamena za porodiljsko, pošto se na konkurs niko nije javio) u školi, i da li ima pravo na godišnji odmor. Unapred hvala.

Odgovor


Poštovani, 

Lice koje je u penziji može da zasunuje radni odnos pa samim tim ima i sva prava iz radnog odnosa kao i pravo na godišnji odmor. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 16.09.2017

Godišnji odmor


Postovani,dao sam otkaz i sada sam mesec dana u otkaznom roku da li imam pravo da iskoristim dva dana od godisnjeg odmora sto su mi ostala

Odgovor


Poštovani, 

Za vreme otkaznog roka, po pravilu, zaposleni ne može koristiti godišnji odmor. Međutim u praksi se dešava da zaposleni u dogovoru sa poslodavcem koristi godišnji odmor u vreme otkaznog roka. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.09.2017

Godišnji odmor


Ako popunim i predam obrazac za godisnj odmor da li poslodavac ima pravo da mi ne odobri godisnji odmor i pomeri ga za neki drugi period?

Odgovor


Poštovna, 

U zavisnosti od potrebe posla poslodavac odlučuje o vremenu korišćenja godišnjeg odmora, uz prethodnu konsultaciju zaposlenog. Poslodavac može da izmeni vreme korišćenja godišnjeg odmora ako to zahtevaju potrebe posla, najkasnije 5 radnih dana pre dana određenog za koriščenje godišnjeg odmora. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.09.2017

Neplaćeno odsustvo


Postovani,zaposlen sam kao vozac u gsp-u na neodredjeno vreme. U predhodnih par godina nikom od vozaca nije odobrena molba za neplaceno odsustvo.Cuo sam da je od skora doslo do promene u zakonu po tom pitanju i da je poslodavac tj.GSP-Beograd duzan da odobri takvu molbu, u trajanju do dve god. Da li je to tacno i postoji li ikakva mogucnost da ostvarim to bar na sest meseci?

Odgovor


Poštovani, 

Poslodavac može zaposlenom da odobri odsustvo bez naknade zarade (neplaćeno odsustvo), ali nije u obavezi da to učini. Dakle,  poslodavac može da odbije zahtev zaposlenog ukoliko smatra da takav zahtev nije opravdan. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.09.2017

Godišnji odmor


Postovani, Da li poslodavac ima pravo da svim zaposlenim odredi da proslogodisnji odmor moraju da iskoriste do 30.04. u godini, odnosno da odmora nema u maju i junu?

Odgovor


Poštovani, 

Takav postupak poslodavca je protivzakonit. Ostatak godišnjeg odmora iz prethodne godine zaposleni može iskoristiti najkasnije do 30 juna naredne godine. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.09.2017

Godišnji odmor


Postovani,pre 3 meseca sam imala povredu na radu (pad sa merdevina) i sad mi je zbog toga umesto 14 dana godisnjeg odmor,dato samo 7. Da li imaju prava na to?

Odgovor


Poštovana, 

Poslodavac ne može da Vam uskrati godišnji odmor zbog toga što se imali  povredu na radu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 09.09.2017

Prestanak radnog odnosa


Postovani, Da li u otkaznom roku, ako je otkaz dat od strane radnika, radnik ima pravo da koristi 5 slobodnih dana za vencanje, na sta ima pravo u skladu sa zakonom i da li se u otkaznom roku mogu koristiti preostali dani godisnjeg odmora? Unapred hvala na odgovoru

Odgovor


Poštovani, 

Otkazni rok ima drugačiju svrhu u odnosu na godišnji odmor i druga odsustva sa rada pa samim tim se ne može vreme otkaznog roka preklapati sa odsustvom ili godišnjim odmorom. Međutim, to je moguće samo u dogovoru sa poslodavcem. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 07.09.2017

Godišnji odmor


Postovanje,zaposlena sam 2 god kod istog poslodavca. Dnevno radimo 6 sati ,osim nedelje,plata je 21000. Interesuje me da li je to regularna plata naspram sati rada ili i nas sleduje minimalac. I jos hoce da nam skine 2000 din jer smo bile na godisnjem odmoru 2 nedelje,da li to sme? hvala...

Odgovor


Poštovana, 

Zarada zaposlenom utvrđuje se ugovorom o radu u skladu sa zakonom i opštim aktom poslodavca a ne može biti niža od minimalne cene rada po času u skladu sa zakonom. Zaposleni prima naknadu zarade za vreme godišnjeg odmora u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 07.09.2017
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.