Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Neknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Postovani, imam jos 11 dana neiskoriscenog odmora za 2016. Prelazim u drugu firmu. Ako trazim nadoknadu, kolika je uplata po danu odmora? Tj koliko cu dobiti za tih 11 dana u odnosu na dnevnicu

Odgovor


U slučaju prestanka radnog odnosa, poslodavac je dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora. To znači da ukoliko vam pun godišnji odmor iznosi 20 dana da imate pravo na…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 26.08.2016

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Postovani,radim otkazni rok u firmi,jos par dana. Nasla sam novi posao i bicu odmah prijavljena,cim zavrsim sa otkaznim rokom u trenutnoj. Medjutim imam neiskorisceni godisnji odmor. Da li on meni mora da bude isplacen ako budem odjavljena i prijavljena u drugoj firmi ili ne?

Odgovor


U slučaju prestanka radnog odnosa, poslodavac je dužan da zaposlenom koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično, isplati novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora, u visini prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 25.08.2016

Korišćenje godišnjeg odmora


Poštovani, znam da je Zakonom propisano da u slučaju da zaposleni koristi godišnji odmor u delovima, prvi deo koristi u trajanju od najmanje dve radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine ali sta ako sticajem okolnosti nisam iskoristio 10 vezanih dana, nego sam vec iskoristio 20 dana u delovima jer mi je tako odgovaralo a poslodavac nije primetio?Da li mogu…

Odgovor


Ne možete biti kažnjeni. Raspored korišćenja godišnjeg odmora određuje poslodavac, a ne zaposleni.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 22.08.2016

Pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora


Poštovani, zaposlena sam na određeno na 6 meseci od 08.05.2016. i htela bih u toku seprembra da iskoristim par dana odmora. Da li sam u dužnosti da koristim 10 radnih dana odjednom (iako nemam još uvek uslov za toliko dana)? I ako nisam u toj dužnosti, na koliko tačno dana odmora imam pravo do sad (pošto iskreno ne razumem ovde dvanaestine koje ste pisali u prethodnim…

Odgovor


Zakonom je propisano da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos. Za 3 meseca rada imate prravo na 3/12 godišnjeg odmora. To znači da imate pravo na 5 radnih dana godišnjeg odmora, ukoliko vam pun godišnji odmor traje…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 22.08.2016

Rešenje o korišćenju godišnjeg odmora


Da li rešenje o korišćenju godišnjeg odmora koje poslodavac dostavi radniku treba da bude potpisano i od strane radnika?

Odgovor


Zaposleni bi trebao da potpiše i navede datum kada je primio rešenje o korišćenju godišnjeg odmora, kako bi poslodavac imao dokaz da je rešenje dostavio 15 dana pre datuma određenog za korišćenje godišnjeg odmora.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 19.08.2016

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Proglasen sam tehnoloskim viskom i ocekujem do kraja avgusta resenje o otkazu ugovora o radu. Da li imam pravo naknade stete za neiskoriscene dane odmora za celu 2016 godinu ili srazmerno do prestanka radnog odnosa (do kraja avgusta)?

Odgovor


Zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj mu prestaje radni odnos. Ako vam radni odnos prestaje krajem avgusta za 2016. godinu imate pravo na srazmerni deo godišnjeg odmora - 8/12 godišnjeg odmora. Poslodavac je dužan da vam umesto neiskorišćenog godišnjeg odmora isplati novčanu…

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 16.08.2016

Naknada štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora


Postovani, Potpisao sam sporazumni raskid ugovora, posle 30 dana sam vracen na posao i potpisao novi ugovor. Za to vreme su u firmi isli na kolektivni godisnji odmor, za koji imam resenje na 13 dana. Prosla su 2 meseca a u firmi jos nisam dobio odgovor. Interesuje me da li imam prava na tih 13 dana, i ako imam da li po zakonu to mora da bude novcana nadoknada ili ne?…

Odgovor


Ukoliko niste koristili godišnji odmor poslodavac je dužan ili da vam odobri da koristite godišnji odmor ili da vam isplati naknadu za neiskorišćenih 13 dana godišnjeg odmora. 

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 16.08.2016

Neplaćeno odsustvo


postivani jedno pitanje ako koristim neplaceni godisnji odmor dali treba da me poslovac odjavi na tveme dok koristim neplaceni godisnji ? unaprad vam hvala

Odgovor


Za vreme neplaćenog odsustva poslodavac ima pravo da odjavi zaposlenog. Po povratku sa neplaćenog odsustva poslodavac ponovo prijavljuje zaposlenog.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 15.08.2016

Dužina godišnjeg odmora


Poštovanje, Prijavljena sam na neodredjeno od pre tri meseca.Zanima me koliko dana je zakonski minimum odmora?Da li to vazi od firme ili postoji neki minimum(npr 15 dana...)

Odgovor


U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana, s tim da zaposleni ima pravo na dvanaestinu godišnjeg odmora (srazmerni deo) za svakih mesec dana rada u kalendarskoj godini u kojoj je zasnovao radni odnos ili u kojoj mu prestaje radni odnos.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.08.2016

Odmor u toku dnevnog rada


Zanima me da li mora postojati pauza i koliko mora trajati za radno vreme od 7 h?Hvala

Odgovor


Zaposleni koji radi najmanje šest časova dnevno ima pravo na odmor u toku dnevnog rada u trajanju od najmanje 30 minuta.

Kategorija pitanja: Godišnji odmor i druga odsustva | postavljeno: 12.08.2016
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.