Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Tužba zbog neisplaćenih zarada


Bratu nisu isplaćene plate u iznosu od 1900. dinara a firma je potpuno solventa. Ostale kolege kojima nije isplaćeno su tražile od poslodavca listu neisplaćenih zarada ali su isti odbili da je daju, te su one dovele inspektora rada koji je zatražio isto, što je isto firma odbila, zbog čega je inspektor rada kaznio preduzeće sa minimalnom kaznom od 800.000. dinara.…

Odgovor


Podnesite tužbu sudu protiv poslodavca zbog neisplaćenih zarada. Kada dobijete presudu prinudnim putem ćete moći da naplatite svoje potraživanje.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 14.10.2015

Isplata zarada


postovani, ugovorom o otkazu poslodavac je obavezan da mi isplati sve zarade u roku od mesec dana izmedju ostalog i neiskoriscen godisnji odmor.Naravno to nije isplaceno.Do kada im je zakonski krajnji rok za isplatu i kome da se obratim ako ga ne isplate?

Odgovor


Rok za isplatu je 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Ukoliko vam poslodavac ne isplati pripadajuće zarade jedino sudskim putem možete ostvariti svoje pravo. Morate podneti tužbu protiv poslodavca.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.10.2015

Visina zarade


Bio sam na bolovanju od 10dana u avgustu. Radim kao obezbedjenje. Placen na sat od 121 din na sat. Radio u tom mesecu 113sati i bio na bolovanju 10dana a isplatili me 13700. Da li je to ispravna suma ili mi duguju jos para. A posto vise ne radim duzni su mi i za tri meseca proporcijalno godisnji odmor. Pa me interesuje jel su me pravilno isplatili?

Odgovor


Zaposleni ima pravo na naknadu zarade za vreme odsustvovanja sa rada zbog privremene sprečenosti za rad do 30 dana, najmanje u visini 65% prosečne zarade u prethodnih 12 meseci pre meseca u kojem je nastupila privremena sprečenost za rad, s tim da ne može biti niža od minimalne zarade, ako je sprečenost za rad prouzrokovana bolešću ili povredom…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 08.10.2015

Neisplaćene zarade


Postovani, Radim u JP,koje se nalazi na Kosovu,sa centralom u BG.Medjutim imam zaostale plate koje mi nisu isplatili za 6 meseci.Koje korake mogu preduzeti da bih uspeo da ih nateram da isplate zaostale zarade?

Odgovor


Da biste dobili zarade morate pokrenuti sudski postupak protiv poslodavca. Ukoliko imate obračun zarade i naknade zarade možete pokrenuti izvršni postupak, a u suprotnom morate podneti tužbu protiv poslodavca.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 08.10.2015

Visina zarade


Zaposlena sam u državnoj firmi na neodređeno vreme sa VI sss . Poslodavac je 2007.godine obaveštenjem tražio da završim visoku školu do 31.12.2012.godine, što sam potvrdila potpisivanjem izjave.Fakultet za ekonomiju i inžinjerski menadžment sam završila 2010.godine te poslodavcu dostavila najpre Uverenje o stečenoj visokoj stručnoj spremi a zatim i overenu…

Odgovor


Ukoliko je sistematizacijom radnih mesta za vaše radno mesto predvđena srednja stručna sprema, poslodavac nema obavezu da vrši izmenu ugovora o radu i da vam isplaćuje veću zaradu.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 07.10.2015

Naplata potraživanja


Postovani.Radio sam u privatnoj firmi 8 meseci na ugovoru na odredjeno vreme,u periodu od 01.06.2014-31.01.2015 i dobio resenje o otkazu,ali mi nisu isplatili zaostala dugovanja za poslednja 2 meseca,znaci za decembar i januar,a firma je kao proglasila stecaj.pa me zanima.Dali je moguce da ja nekako uspem da naplatim tih 2 meseca ili ne?i kako to mogu da uradim?hvala…

Odgovor


Ukoliko je otvoren stečaj nad poslodavcem morate podneti prijavu potrživanja u stečajnom postupku. U zavisnosti od toga da li poslodavac ima imovine iz koje se možete naplatiti, može vam se desiti da naplatite ili ne naplatite svoje potraživanje.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 05.10.2015

Rok za isplatu zarada


Poštovani, Radim u privatnoj ordinaciji vec tri meseca, od danas 01.10.2015. sam prijavljen, a doktor mi je rekao da će mi platu za oktobar, po zakonu, moći da uplati na tekući račun tek 30.11.2015.Da li je to istina i zašto ne može da je uplati početkom novembra? Pozdrav

Odgovor


Zakonom je propisano da se zarada isplaćuje u rokovima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu, najmanje jedanput mesečno, a najkasnije do kraja tekućeg meseca za prethodni mesec. Dakle, zakonom je propisano da se zarada za oktobar mesec mora isplatiti do kraja novembra, ali to ne sprečava poslodavca da zaradu isplati ranije.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 02.10.2015

Prekovremeni rad i putni troškovi


Postovani radim od 1.3.2015. prijavljena sam od 1.8.2015. Imam dokaze (uplatnice) da sam posle radnog vremena uplacivala pazare i vodila knjige za sta nisam placena. Putne troskove ni jedan mesec mi nije placen. Moj opis posla u ugovoru je pomocnik mesara. Imam i ugovore o radu na tri dana. Sta da radim i kako da postupim, ljudski ne vredi, pokusala sam.

Odgovor


Poslodavca možete tužiti zbog rada na crno, neisplaćenog prekovremenog rada i neisplaćenih troškova za dolazak i odlazak sa rada. U sudskom postupku morate dokazati da ste radili bez zaključenog ugovora o radu i da ste radili prekovremeno u periodu za koji vam nije plaćen prkovremeni rad.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 30.09.2015

Tužba zbog prekovremenog rada


Postovani, radim kod privatnika vec 5 godina i planiram da dam otkaz zbog uslova koji su blago receno postali nepodnosljivi. Znajuci svog poslodavca, postoji sansa da mi i ne isplati poslednje zarade po odlasku. Moram da naglasim da nisam imali ni odmor po zakonu,niti smo nekad potpisali resenje o odmori i da je svaka subota bila prekovremeni rad,da mi nije isplacivao…

Odgovor


Prekovremeni rad možete dokazati pismenom dokumentacijom i svedocima. Kada se izvedu svi dokazi sud će doneti predudu kojom će, ukoliko smatra da ste dokazali prekovremeni rad, obavezati poslodavca da vam prekovremeni rad isplati. U slučaju da sud smatra da se nakon izvedenih dokaza ne može zaključiti da ste radili prekovremeo, sud će vaš tužbeni zahtev odbiti.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 29.09.2015

Tužba zbog neisplaćenih zarada


Postovani, nisam potpisao novi ugovor kod prethodnog poslodavca jer sam pronasao drugi posao. Prethodni poslodavac mi nije isplatio poslednju zaradu. Posle koliko vremena cekanja na isplatu zarade mogu da pokrenem tuzbu i da li ovo moje potrazivanje moze da zastari? Hvala.

Odgovor


Poslodavac je bio dužan da vam isplati zaradu u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Vaše potraživanje će zastareti kada protekne 3 godine od dana kada je poslodavac bio dužan da vam isplati zaradu, ukoliko ne podnesete tužbu sudu. Podnošenjem tužbe prekida se zastarelost.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 29.09.2015
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.