Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Naknada troškova za dolazak i odlazak sa rada


Poštovani, poslodavac me je primorao da potpisem antidatiranu izjavu da ne koristim prevoz za dolazak i odlazak na posao kako bi izbegao placanje naknade troškova prevoza. Naravno kako je radno mesto udaljeno 15 km od mog mesta stanovanja, koristim autobuski prevoz i uredno cuvam mesecne karte. Da li mogu da ga tužim i dobijem nadoknadu troškova prevoza sudskim…

Odgovor


Možete tužiti poslodavca. U sudskom postupku treba ukazati da ste bili primorani da potpišete izjavu da ne koristite prevoz za dolazak i odlazak na posao. Budući da stanujete u mestu udaljenom 15 km od mesta rada treba objasniti sudu da vi morate koristi usluge prevoza kako biste došli do radnog mesta. Ukoliko posedujete mesečne karte, ima osnova da sud donese…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 18.05.2017

Isplata zarada


Postovani, Koji zakon definise i daje pravo zaposlenom da sam bira banku preko koje ce primati zaradu?

Odgovor


Navedeno nije regulisano zakonom. Svako ima pravo da bira kod koje banke će imati otvoren račun.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 09.05.2017

Vraćanje zarade poslodavcu


Postovani,sta da radim kada poslodavac trazi da mu vratim deo svoje isplacene zarade,a pritom sam potpisala ugovor o radu na dve godine na minimalnu zaradu?U pocetku je zarada bila minimalac,a kasnije se poslodavac pravda da nema od cega da nam isplacuje plate,pa mu moramo davati razliku od minimalca do 15000 din.Unapred hvala na odgovoru

Odgovor


Niste dužni da poslodavcu vratite deo zarade. Nema osnova da poslodavac to od vas traži. Po zakonu poslodavac ne može da vam isplaćuje zaradu nižu od minimalne zarade, za puno radno vreme.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 09.05.2017

Tužba zbog neisplaćenih zarada


Postovani, firma u kojoj sam zaposljen na neodredjeno vreme mi duguje zarade, hteo bih da ih tuzim i da dam otkaz. Da li mogu da ih tuzim posle otkaza ugovora o radu.

Odgovor


Nema smetnji da podneste tužbu protiv poslodavca, zbog neisplaćenih zarada, nakon prestanka radnog odnosa kod poslodavca.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 27.04.2017

Tužba protiv poslodavca


postovani interesuje me posle kolko vremena napuscanja firme imam pravo na podnosenje tuzbe za nocni rad i prekovremeni za terenski rad jer to nistami nije placeno pame interesuje posle kolko vremena je to jos moguce

Odgovor


Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarevaju u roku od tri godine od dana nastanka obaveze.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 24.04.2017

Tužba protiv poslodavca


Poštovani, krajem maja mi ističe ugovor na određeno, koji je bio na 3+3+6 meseci. Poslodavac nije ispunio nijednu stavku dogovora sa razgovora za posao, u pogledu opisa posla i trajanja ugovora, koji je trebalo da bude na neodređeno. Ugovor je kasnio i po 2 meseca. Pored ostalih poslova, radila sam i imala kontakt sa poverljivim dokumentima i poslovima, ni to nije…

Odgovor


U slučaju prestanka radnog odnosa zbog isteka ugovora o radu na određeno vreme, zaposleni nema pravo na otpremninu. Ukoliko su ugovoreni bonusi i naknada za poverljivost i ispunjavate uslove za isplatu bonusa i naknade, možete sudskim putem tražiti da se obaveže poslodavac da vam isplati bonuse i naknadu.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 18.04.2017

Visina zarade


Imao sam povredu na radu.ima li poslodavac pravo da mi platu smanji.ukoliko nema šta da preduzmem?

Odgovor


Poslodavac nema pravo da vam smanji zaradu zbog povrede na radu. Ukoliko to učini sudskim putem možete pobijati rešenje kojim vam je smanjena zarada.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.04.2017

Tužba zbog neisplaćenih zarada


Radim u formi i uskoro je napuštam alii nisu uplacene poslednje tri godine. Sta da radim ?Hvala unapred.

Odgovor


Ukoliko vam poslodavac nije isplatio zarade u poslednje tri godine, možete pokrenuti sudski postupak radi naplate.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 07.04.2017

Isplata zarada


Radim u privatnoj firmi od 18 februara ove godine. Od strane poslodavca sam obavesten da on ima pravo da mi ne isplati petnaest prvih radnih dana, vec da ih zadrzi u slucaju da napustim posao ne postujuci otkazni rok. Da li je ovakav stav zakonski utemeljen i sta da preduzmem. Inace tih prvih petnaest dana se isplacuje tek po okoncanju radnog odnosa u toj firmi.

Odgovor


Poslodavac nema pravo da vam ne isplati prvih petnaest radnih dana. Sudskim putem možete naplatiti svoje potraživanje. Izvesno je da ćete uspeti u sporu.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 31.03.2017

Tužba protiv poslodavca


Radim u firmi 11god.Automobilska industrija,sijem navlake za sedista,radi se na normu.Smene se svode:ponedeljak i utorak 18:00-06:00, sreda 18:00-02:00,od cetvrtka do subote 14:00-22:00.Plata sa toplom obrokom,prevozom I motivacionom stimilacijom 4000 iznosi 22 160,00 din. Da li je po zakonu I imam li osnova da ih tuzim?

Odgovor


Minimalna zarada, u zavisnosti od meseca iznosi oko 21.000,00 dinara. Poslodavac ne može da vam isplaćuje zaradu nižu od minimalne. Poslodavac je dužan da vam isplaćuje naknadu za dolazak i odlazak sa rada u visini cene prevozne karte. Po zakonu radna nedelja iznosi 40 časova. Ukoliko radite prekovremeno poslodavac je dužan da vam plati prekovremeni rad.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 30.03.2017
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.