Advertisement

Pravnik odgovara

Ukoliko imate nedoumicu ili problem iz oblasti radnog prava i zapošljavanja, naš pravnik je tu da vam pomogne. Preporučujemo vam da prethodno pogledate da li je isto ili slično pitanje već postavljeno, pretragom pitanja prema ključnoj reči ili oblasti.

Najnovija pitanja


Isplata zarada


Imam pravosnaznu presudu o dugovanju nenaplacenih plata iz firme. Advokat trazi od mene da angazuje privatnog izvršitelja.Račun firme je u blokadi drugu godinu i uskoro treba da se proglasi stečaj.Da li se vraća novac od sudskog izvšitelja ako se ne naplati dug od firme?Da li može da se tuži vlada kao vlasnik firme bez angažovanja privatnog izvršitelja?

Odgovor


Izvršitelj ne vraća novac ukoliko ne naplati potraživanje. Ne može se tužiti vlada kao vlasnik firme.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 19.09.2016

Isplata noćnog rada


Radim u firmi 12 godina i nije mi placen nocni rad. Ima li pravo da tuzim firmu za svih 12 godina. Hvala

Odgovor


Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa zastarevaju u roku od tri godine od dana nastanka obaveze. Ukoliko tužite za neisplaćen noćni rad za proteklih 12 godina, poslodavac može istaći prigovor zastarelosti, u kom slučaju biste spor za prvih 9 godina.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 13.09.2016

Naknada za dolazak i odlazak sa rada


Postovani imam povredu na radu.Da li imam pravo na placeni prevoz za vreme povrede na radu.Unapred hvala na odgovoru.

Odgovor


Pravo na naknadu za dolazak i odlazak sa rada imate samo ukoliko radite. U slučaju da zbog bolovanja ne radite, nemate pravo na naknadu za dolazak i odlazak sa rada. 

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 05.09.2016

Rok za isplatu otpremnine i neisplaćene zarade


Radni odnos mi je prestao 31.07 kao tehnoloskom visku, pri tom nije mi isplacena zarada za jul mesec. Dobila sam i resenje o visini otpremnine ali bez datuma do kada je moraju isplatiti. Do kada je poslodavac u obavezi da mi isplati sve, i platu i otpremninu?

Odgovor


Poslodavac je bio dužan da vam isplati otpremninu pre otkaza ugovora o radu. Što se tiče neisplaćene zarade, rok za njenu isplatu je najkasnije 30 dana od dana prestanka radnog odnosa.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 02.09.2016

Tužba zbog neisplaćenih zarada


Radim od 1novembra prosle godine,tada mi overena zdravstvena knjicica do 1maja ove godine posle tog datuma ne,nije mi isplacen nijedan licno dohodak,kako ja mogu da ostvarim svoja prava

Odgovor


Ukoliko vam poslodavac nije isplatio zarade, možete podneti prijavu inspekciji rada i pokrenuti sudski postupak u kojem ćete od poslodavca tražiti isplatu pripadajućih zarada.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 31.08.2016

Isplata otpremnine


Radio sam kod vojske i penzionisao se pre tri godine . Nisam dobio nikakvu otpremninu. Dali zahtev za otpremninu zastareva

Odgovor


Sva novčana potraživanja iz radnog odnosa, uključujući i otpremninu, zastarevaju u roku od tri godine od dana nastanka obaveze.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 19.08.2016

Isplata zarade za vreme otkaznog roka


Poslodavcu sam dala otkaz za vreme trajanja ugovora o radu na tri meseca (23.6. - 23.09. 2016), i po tom osnovu su mi odbili 70% od mesecne zarade na ime troskova obuke i usavrsavanja, sto je i navedeno u ugovoru o radu. Od 1. do 15. jula sam odradila otkazni rok, pa me zanima kako je zakonom regulisana isplata otkaznog roka, da li je poslodavac u obavezi da isplati…

Odgovor


Poslodavac je dužan da vam isplati rad za vreme otkaznog roka.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 16.08.2016

Obračun zarade kao izvršna isprava


Postovani, molim za hitan odgovor: Supruga je proglasena tehnoloskim viskom u privatnoj firmi AD i prestala sa radom 30.6.2016. Obzirom da joj poslodavac nije isplatio zarade za ovu godinu, prilikom prijema resenja o otkazu je zatrazila obracunske liste za neisplacene zarade, koje inace nisu ni dobijali ranije. Dobila je pecatiranu (nepotpisanu) KONTO KATRICU 4500 (neto…

Odgovor


Samo obračun zarade sačinjen u skladu sa pravilnikom o sadržaju obračuna zarade, odnosno naknade zarade predstavlja izvršnu ispravu. Konto kartica ne predstavlja izvršnu ispravu. Poslodavca možete prijaviti inspekciji rada. Članom 273 Zakona o radu propisano je da će se novčanom kaznom od 800.000 do 2.000.000 dinara kazniti za prekršaj…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 12.08.2016

Isplata zarada


Radila sam kod dve muske osobe kao dadilja psima.Nisam bila prijavljena jrr ni firma nije prijavljena, osim sto su de sluzili imenom firme i pecatom tudje odgajivacnice(sa odobrenjem odgajivaca). Doslo je do otkaza, i sada mi duguji pola plate.Kako da dokazem moj rad i kako da mi oni to isplate?

Odgovor


Rad dokazujete svedocima ili pismenom dokumentacijom. Za neisplaćen rad tužite lica za koja ste radili. Ukoliko su u pitanju fizička lica, morate njih tužiti.

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 01.08.2016

Neisplaćene zarade


Postovani, radim u jednoj privatnoj firmi vec 2.5 god. Prijavljena sam na odredjeno vreme. Ugovor mi istice 31 avgusta i odlucila sam da ne produzavam zato sto mi nije legla plata 12 meseci. Zanima me da li treba da potpisujem neki ugovor o prestanku radnog odnosa, da li treba neka odjava i da li da prijavim inspekciji sada dok jos malo radim ili da sacekam sa prestankom…

Odgovor


Po isteku ugovora o radu na određeno vreme poslodavac bi trebao da donese rešenje o prestanku radnog odnosa zbog isteka ugovora o radu na određeno vreme. Poslodavac je dužan da vas odjavi. što se tiče neisplaćenih zarada nebitno je da li ćete poslodavca prijaviti inspekciji rada dok ste još u radnom odnosu ili po prestanku radnog odnosa. U svakom slučaju ako…

Kategorija pitanja: Obračun i isplata zarade i drugih primanja | postavljeno: 29.07.2016
Svi odgovori Infostudovog pravnika su informativne i orijentacione prirode. Pre preduzimanja konkretnih pravnih aktivnosti savetujemo da kontaktirate svog advokata ili drugu pravnu instituciju. Infostud ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe pravnih saveta objavljenih na poslovi.infostud.com. Ukoliko čitate odgovore starijeg datuma, uzmite u obzir da je u međuvremenu moglo doći do promena propisa u oblasti radnog prava.

Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju


Zakoni i propisi o radu i zapošljavanju osoba sa invaliditetom


We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.