Pretraga

Hakaton usred jula - Čekamo vruće rešenje!

| 0

Prvi Letnji hakaton u organizaciji poslovi.infostud.com, helloworld.rs i Poslonaut-a biće održan od 15-16. Jula u prostorijama Playground-a u Beogradu.

Kako da znate, pre nego što konkurišete, da li ćete sigurno dobiti odgovor od poslodavca

| 2

Svi poslodavci sa našeg sajta, koji redovno šalju povratne informacije kandidatima koji konkurišu na njihove oglase, ubuduće će biti posebno istaknuti, tako da ćete pre nego što se prijavite za određenu radnu poziciju, sa sigurnošću znati da li ćete dobiti i odgovor od poslodavca.

Za prekvalifikacije u IT sektoru prijavilo se 8.902 kandidata - Program obuka počinje u aprilu 2017.

| 2

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je 4. marta završeno prijavljivanje na kurs za prekvalifikacije u IT sektoru, koji je trajao dve nedelje.

Prijavilo se ukupno 8.902 kandidata, a najviše ih je između 26 i 35 godina starosti, ima završenu srednju školu, dok jednu trećinu čine osobe ženskog pola.

Raste potreba za IT juniorima u 2017. godini

| 0

Infostud je u saradnji sa Vladom Republike Srbije sproveo istraživanje o potrebi kompanija za zapošljavanjem IT juniora. Anketa je urađena na uzorku od 118 kompanija koje su u značajnoj meri zapošljavali IT kadrove na teritoriji Republike Srbije.

Kuvari, automehaničari i frizeri najlakše do posla

| 0

Analiza tržišta rada za 2016. godinu prema podacima sa sajta poslovi.infostud.com pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovina/prodaja, IT, administracija i računovodstvo, mašinstvo i elektrotehnika. U 2016. godini na sajtu je objavljeno gotovo 24 000 oglasa, što je za 29%  više nego prethodne godine, dok je na razne pozicije konkurisalo više od 205.000 kandidata. Prosečni broj prijava po konkursu u prethodnoj godini iznosio je 98. Na 5.30% objavljenih oglasa poslodavci su označili da se na njih mogu prijaviti i osobe sa invaliditetom.

Preko 200 oglasa za posao i prakse na 7. regionalnom online sajmu

| 1

Najveći regionalni online događaj posvećen zapošljavanju i obrazovanju „Virtualni dani karijera i znanja 2016“ održaće se  od 19. do 26. oktobra na adresi www.dankarijera.com.

Posebna pažnja će ove godine biti posvećena onima koji nemaju radnog iskustva, pa će poznati poslodavci i obrazovne institucije iz Srbije i regiona, osim oglasa za posao i obuke, ponuditi i veliki broj programa prakse svim zainteresovanim posetiocima.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.