Nikola Vujović

Planer procesa proizvodnje - Praktikant, Fabrika Continental Novi Sad
Nikola Vujović

Kada sam došao u Novi Sad, Continental je u ovom gradu imao svoj istraživačko-razvojni centar. Pratila ga je odlična reputacija, tako da sam otvaranje fabrike #Continental_NoviSad video kao odličnu priliku da se prijavim i primenim sve što sam naučio na fakultetu. Oduvek me je zanimalo industrijsko radno okruženje.


Pozitivni utisci kolega sa prakse bili su mi dodatna motivacija da se prijavim za poziciju Planer procesa proizvodnje – Praktikant. Uvodni intervju je bio zanimljiv, kao i drugi krug. Kolege su bile nasmejane i prijatne, tako da nisam imao nikakvu tremu.


Prvi radni dani protekli su u upoznavanju sa radnim okruženjem, kolegama i procesima. Ono što me je posebno iznenadilo je to što sam odmah bio uključen u projekte, tako da mi je to bio prvi znak da praksa neće biti formalnost. Imam odličan odnos sa kolegama kako u timu, tako i van njega. Svi su spremni da pomognu i odgovore na sva moja pitanja. Komunikacija je otvorena na svim nivoima i dopada mi se što ne postoji razlika u načinu komunikacija među kolegama na hijerarhijski različitim pozicijama. U fabrici #Continental_NoviSad fokus je na ljudima, njihovoj edukaciji i napretku.


Iako sam student na praksi, putovao sam sa timom inženjera u Kinu. Ovo putovanje je bila odlična prilika da se bolje upoznam sa procesima i imao sam priliku da budem u društvu iskusnih ljudi, koji su mi preneli dosta korisnog znanja.


ContiMotion program plaćene prakse je odlična prilika za mlade ljude bez iskustva koji žele da praktično primene sve ono što su naučili na fakultetu. Automobilska industrija je vrlo dinamična i zanimljiva, a fabrika #Continental_NoviSad nalazi se u fazi intenzivnog razvoja, što i nama omogućava da razvijamo svoje poslovne veštine.

Ostala iskustva zaposlenih